Cum a marcat cântăreaţa Navi sfârşitul unui an greu

28 septembrie 2019 18:17   Vedete românești
Ultima actualizare:

După ce în urmă cu un an a trecut printr-o operaţie de tăiere a stomacului care i-a schimbat viaţa, după multe greutăţi, dar şi momente frumoase, cântăreaţa Navi a marcat sfârşitul unui an al provocărilor cu o piesă nouă.

Intitulat „Box”, compus chiar de solistă și produs în studioul Demisec Records de către Andrei Grigore și Petre Iftimie, cântecul este o combinație de indie-pop și post-rock, cu versuri sensibile și pasaje ample de chitară.  Vocea puternică, dar și plină de nuanțe delicate a lui NAVI este cea care poartă ascultătorul într-o stare de visare, cu gândul la cele mai plăcute amintiri. Lansat sub egida Electrecord, single-ul “Box” este primul extras de pe următorul album al lui NAVI, “Unicorn”, care va fi lansat în primăvară. Totodată, piesa anunță o nouă etapă în cariera artistei: “Mă simt mai matură, mai puternică, simt că și felul meu de-a scrie muzică s-a schimbat. Am avut un an greu, dar și foarte frumos, în care m-am redescoperit pe mine, mi-am deschis propriul studio și mi-am regăsit inspirația. Piesa «Box» este despre cum să păstrezi doar ce a fost frumos dintr-o relație pierdută, fie ea de iubire, de prietenie sau orice altceva; să te bucuri pentru momentele frumoase și să le închizi într-o cutiuță imaginară, învățând să ierți pe parcurs pe cine te-a rănit. Am compus-o dintr-o suflare, aproape fără pauze, într-un moment în care eu însămi aveam nevoie să aud o piesă ca asta”, declară NAVI.

Aranjamentul vocal, mixul și master-ul sunt semnate de către Gabriel Băruța, vechiul prieten și colaborator al lui NAVI – cei doi au mai lucrat împreună la piesa “Change” – Hotel FM, care a reprezentat România la Eurovision 2011. NAVI cântă și își compune singură muzica de la 12 ani. S-a făcut cunoscută ca songwriter pentru artiști precum Morandi, Hotel FM (Eurovision 2011), Foișorul de Foc, Aurelian Temișan, Elena Turcu, Mihai Toma & Passione, Julie Mayaya și Vaida. 2014 este anul care marchează începutul carierei ei solo, prin controversatul clip “Picture Perfect”, urmat de single-urile “The Burning Process”, “Eyes Wide Shut” și “My Diary”. În 2017, artista și-a lansat albumul de debut, “Songbird”, iar anul acesta şi-a deschis propriul studio în Bucureşti.

Ascultă noua piesă mai jos!

Mai multe