Cum a reinventat Chef Joseph Hadad mămăliga, după 20 de ani de stat în România

27 martie 2020 8:29   Vedete românești
Ultima actualizare:

Proprietar de restaurante și jurat Masterchef, competiție culinară de la ProTV, chef Joseph Hadad își hrănește pasiunea pentru gătit și culori efervescente cu poze de la localurile sale, în care adesea intră în bucătărie fără să facă rabat de la nimic. În această perioada, în care stă acasă, și cu ninsoarea căzută zilele trecute, juratul s-a pus pe treaba și a făcut o mămăligă specială ca pentru sezonul de iarnă. Nu se înscrie în rândul rețetelor autohtone, dar i-a ținut conectați pe toți gurmanzii, curioși să asiste cum face Hadad prima lui mămăligă la noi, după 20 de ani de când locuiește pe meleaguri românești. Avem toate ingredientele unui preparat fine dining, dar și modul apetisant de preparare!

«MasterChef» își oprește filmările la rugămintea lui chef Joseph Hadad. De ce ia pauză toată echipa«MasterChef» își oprește filmările la rugămintea lui chef Joseph Hadad. De ce ia pauză toată echipaChef Joseph Hadad, de urgență la spital. Ce s-a întâmplat

"Eu promit să gătesc acasă, zilnic, tu stai acasă! Am ales de această dată să scot în lumina reflectoarelor celebra mămăligă. Am reinventat modul clasic de gătire și a ieșit ceva delicios. Sper să vă placă ce am pregătit și să încercați și voi acasă”, a spus el pe canaul sau IGTv, în timp ce își pregătea ingredientele

necesare.

Mămăligă fine dining a la Joseph Hadad - Ingrediente:

Mălai – 6 linguri mălai

Unt - 50-60 de grame

Iaurt grecesc – 3 linguri

parmezan

Lapte - în nur de 250 de ml

Ulei de măsline

Spanac baby

Câteva buchetele (5-6) broccoli

Ceapă verde, 2 fire

2 căței usturoi

O crenguța de cimbru proaspăt

Coajă de lămâie rasă

Brânză blue cheese (și orice alt sortiment de brânză albastră, cu mucegai, pentru gust mai puternic)

2 Ouă posate pentru décor, fierte în apă cu oțet

Mămăligă fine dining a la Joseph Hadad - Mod de preparere

Se încălzește laptele, se pun cle 60 gr unt, sare, parmesan, piper zdrobit. Se lasă untul să se topească

Se pune laptele la fiert și se topește untul. Se adaugă mălaiul, ceapă verde tocată, cățelul de usturoi zdrobit, iaurtul, piperul, lingurile de parmesan răzuit, timp în care ne coupam de cele două ouă posate, fierte în apă cu puțîn oțet, până să leagă gălbenușul.

Se soteaza broccoli în câteva linguri de ulei de măsline. Și se lasă pe aragaz. Se adaugă baby spanac, și el pus peste mamaligasi se decorează cu broccoli.

Se încălzește laptele, se pun cele 60 gr unt, sare, parmesan, piper zdrobit, ceapă verde tocată, cățelul de usturoi, spanacul și la final broccoli. Se decorează cu ouăle posate moi și se stropește cu ulei de măsline

Această nu este prima mămăligă pe care bucătarul o încearcă cu angajațîi lui. El a mai făcut mămăligă cu ciuperci, dar este extrem de încântat de nouă lui rețeta.

Când a mâncat Joseph Hadad prima mămăligă

“Mămăliga am gustat-o prima oară când eram mic, la vecinii noștri care proveneau din România. Apoi, când am venit la București să lucrez, m-am lovit tot mai des de ea. Bineînțeles că știam și de polenta italiană, dar mie îmi place mult cum sună cuvântul românesc, mămăligă… Îmi place că e un cuvânt care înglobează cuvântul mama în el. Îi dă greutate. Și când merg în Italia, prima tendință este să cer mămăligă, nu polenta. De la ei, însă am învățat să fac mămăliga prăjită. Ei pun oul crud în mămăliga un pic răcită, că să nu se facă omletă instant. Se poate pune și parmezan ras pentru mai multă savoare. O amestecă bine și o întinde pe o tavă pentru a o da la răcit. Se taie bucăți și se pune pe grătar. Odată pregătită astfel, se poate consumă că atare sau cu sos de roșîi deasupra și ciuperci, plus parmezan ras, ca o pizza de mămăligă.

Eu nu o fac cu apă, ci cu lapte, dar mai ales cu supă concentrată de legume. În care pun neapărat și niște cimbru ca să fie mai aromată. La sfârșit adaug niște unt, dar cel mai mult îmi place cu ulei de măsline, merge mult mai bine cu aromă legumelor și este mai fresh. Și că să o duc la nivelul următor, fix la sfârșit adaug coriandru proaspăt tocat sau merge chiar și pătrunjel.

O altă idee de mămăligă pe care o am este cea condimentată cu ras-el-hanout. Merge foarte bine cu carnea care este iubitoare de ras-el-hanout. Eventual că un gulaș mai lejer.

Mămăligă cu trufe face toată lumea. Eu, însă, îi mai adaug un ou poșat deasupra și un pic de coajă de portocală rasă peste. Dar foarte puțînă. Am putea să îi spunem un bulz fine dining. Ba chiar putem să o facem cu ou poșat de prepeliță. Și câteva foi de parmezan pe alături", povestea celebrul bucătar despre un alt fel de rețeta de mămăligă.

“Mămăliga am gustat-o prima oară când eram mic, la vecinii noștri care proveneau din România. Apoi, când am venit la București să lucrez, m-am lovit tot mai des de ea. Bineînțeles că știam și de polenta italiană, dar mie îmi place mult cum sună cuvântul românesc, mămăligă…

Îmi place că e un cuvânt care înglobează cuvântul mama în el. Îi dă greutate. Și când merg în Italia, prima tendință este să cer mămăligă, nu polenta. De la ei, însă am învățat să fac mămăliga prăjită. Ei pun oul crud în mămăliga un pic răcită, că să nu se facă omletă instant. Se poate pune și parmezan ras pentru mai multă savoare. O amestecă bine și o întinde pe o tavă pentru a o da la răcit. Se taie bucăți și se pune pe grătar. Odată pregătită astfel, se poate consumă că atare sau cu sos de roșîi deasupra și ciuperci, plus parmezan ras, că o pizza de mămăligă.

Eu nu o fac cu apă, ci cu lapte, dar mai ales cu supă concentrată de legume. În care pun neapărat o niște cimbru că să fie mai aromată. La sfârșit adaug niște unt, dar cel mai mult îmi place cu ulei de măsline, merge mult mai bine cu aromă legumelor și este mai fresh. Și că să o duc la nivelul următor, fix la sfârșit adaug coriandru proaspăt tocat sau merge chiar și pătrunjel.

O altă idee de mămăligă pe care o am este cea condimentată cu ras-el-hanout. Merge foarte bine cu carnea care este iubitoare de ras-el-hanout. Eventual că un gulaș mai lejer.

Mămăligă cu trufe face toată lumea. Eu, însă, îi mai adaug un ou poșat deasupra și un pic de coajă de portocală rasă peste. Dar foarte puțînă. Am putea să îi spunem un bulz fine dining. Ba chiar putem să o facem cu ou poșat de prepeliță. Și câteva foi de parmezan pe alături.

Citeste si:

Drama masterchef-ului Joseph Hadad, rămas văduv cu trei copii. Soţia i-a murit de cancer

«MasterChef» își oprește filmările la rugămintea lui chef Joseph Hadad. De ce ia pauză toată echipa

Mai multe