Cum a slăbit Dana Săvuică 5 kg în două săptămâni - VIDEO
Dana Săvuică a vrut să slăbească printr-o metodă eficientă şi sănătoasă, astfel că a apelat la profesionişti. În funcţie de analizele de sânge, de înălţime, vârstă, procentul de grăsime din corp şi alţi indicatori, i s-a recomandat o dietă personalizată care i-a schimbat total stilul de viaţă.
Citeşte şi:
Dana Săvuică caută un top model: «Centimetrul şi aparatul foto sunt instrumentele mele»
Dana Săvuică: «Nu am de gând să pozez din nou în Playboy»
Dana Săvuică: «Eu şi soţul meu muncim mult ca să ne menţinem un nivel de trai decent»
Dana Săvuică, profă de sex pentru fiica ei: «I-am spus pe unde se nasc copiii»
„Nu vreau să spun în ce constă dieta pentru că oricum ea e personalizată, nerecomandată unei alte persoane. Oricum, mănânc normal, trei mese pe zi cu două gustări între ele.Mănânc mai încet, astfel încât creierul să proceseze informaţia că stomacul e plin. Beau multe lichide, în special apă plată şi nu băuturi carbogazoase", mărturiseşte Dana Săvuică.
Seara, bea câte o cană de ceai Zein, pentru că, spune ea, nu atacă stomacul, e bun detoxifiant şi ajută la reglarea metabolismului. În paralel, ia şi capsule de slăbit din aceeaşi gamă.
Acestea i-au reglat pofta de mâncare astfel încât să poată ţine dieta personalizată. Ţine acest regim de două luni şi a ajuns să-l accepte ca pe un nou stil de viaţă.
Dana Săvuică la nutriţionist - dieta personalizată
Dana Săvuică la nutriţionist - consult
Dana Săvuică la nutriţionist - rezultatele tratamentului
„Pe lângă alimentaţie, fac sport, mă plimb prin parc sau merg cu bicicleta. Am slăbit 5 kg în primele două săptămâni, am pierdut 5 cm din talie, acum doar mă menţin. Mă simt tonică, plină de viaţă şi uşoară ca un fulg".
Înainte de a merge la nutriţionist, Dana mânca orice, la orice oră, mai ales seara, pe la restaurante. Prefera pastele, orezul, nu ţinea cont de amestecul de fibre şi proteine cu carbohidraţi, de fiecare dată simţindu-se slăbită, somnoroasă.
Dana a gătit în bucătăria Adevărul Holding, Sensazioni Club
Mănâncă mult peşte
Dana nu se poate lăuda la capitolul gătit. A descoperit de mică faptul ce e anti-talent în bucătărie, aşa că a renunţat. Are, însă, noroc cu un soţ pasionat de această activitate, căruia orice reţetă îi iese bine din prima.
„De când eu am descoperit stilul de alimentaţie corect, chiar şi el e atent să respecte principiile lui. Amândoi am slăbit şi facem multă mişcare", spune Dana, care, prezentă în bucătăria Adevărul Holding, s-a apucat, totuşi, să ne arate o reţetă simplă, pe bază de peşte.
„E bogat în vitamine şi Omega 3, substanţa anti-îmbătrânire. L-am curăţat, l-am pus pe grătar, alături de câteva legume, şi gata".
La ce a renunţat
A redus mult brânzeturile franţuzeşti şi uleiul în exces, pus la prăjeli, în sosuri sau în salate 6 nu mai mănâncă pâine decât dacă e neagră, o felie, dimineaţa .
Înainte se abţinea greu de la shaorma şi de la meniurile Mac. Acum îşi imaginează cât de "gustoase" sunt când se răcesc sau o grămadă de americani obezi cu fast-foodul în mână şi "i se taie" pofta.