Cum a slăbit Ioana Ginghină 10 kg în 6 săptămâni

5 octombrie 2018 19:25   Vedete românești
Ultima actualizare:

Este expertă în alimentaţie sănătoasă şi în diete de detoxifiere, ţine toate posturile, ştie să facă o mulţime de preparate raw vegane, cu toate acestea, acul cântarului nu o mulţumea deloc pe Ioana Ginghină. A aflat recent unde era problema şi a reuşit să o rezolve.

„În urmă cu 4-5 ani, am făcut nişte tratamente de fertilizare şi de atunci am rămas cu nişte kilograme în plus pe care nu am mai reuşit să le dau jos. Oscilam între 63 şi 65 kg, la o înălţime de 1,65. În fiecare vară ţin cura cu pepene roşu, slăbesc câteva kilograme, dar până în noiembrie le pun la loc. După cura din vara aceasta, am zis că nu se poate să le pun iar la loc, că trebuie să fac ceva”, povesteşte actriţa. 

Soluţia pe care a găsit-o a fost să renunţe la pâine şi la dulciuri. Ea, care mânca dulciuri în fiecare zi, care îşi făcea tot felul de paste de legume (zacuscă, salată de vinete, humus - care nu puteau fi mâncate fără pâine), a reuşit să le excludă total din dietă. „A fost greu, mai ales că eu îmi începeam ziua cu ceva dulce, nu puteam să-mi beau cafeaua fără o felie de tort raw vegan sau o brioşă alături. Dar m-am ambiţionat. Eu merg pe principiul «nu există nu pot, există nu vreau». M-a ajutat şi faptul că vedeam zilnic schimbarea, am fost în al nouălea cer când cântarul mi-a arătat într-o zi 57 kg, ceea ce nu mai văzusem de ani de zile”, mărturiseşte Ioana Ginghină. 

Într-o lună şi jumătate a reuşit să dea jos 10 kg. A ajuns la 53 kg şi stagnează. E greutatea ideală, de acum vrea să meargă la sală să se tonifice. Şi-a schimbat o parte din garderobă, a început să-şi cumpere haine măsura S, unii pantaloni i-a strâmtat. A realizat acum că dulcele era marea problemă din viaţa ei, că era ca un drog. „Nu vreau să mai mănânc dulciuri. Îmi este foarte clar că sunt un viciu, ca ţigările, că dau o dependenţă la care aş putea oricând să mă întorc dacă nu am grijă. De dependenţa aceasta de dulce scapi după 21 de zile de «abstinenţă». Asta a fost şi pentru mine perioada cea mai grea. Acum pot să mănânc azi o felie de tort, iar mâine să nu simt nevoia. Însă dacă mănânc şi azi, şi mâine, şi poimâine, deja din a patra zi mi-ar cere corpul din nou”, explică actriţa. 

De când e la această cură, găteşte mai puţin, în general preparate uşoare, rapide. Dimineaţa mănâncă fie o omletă, un ou fiert, sau o salată cu roşii şi castraveţi, ori nuci hidratate cu un măr. La prânz, un sigur fel de mâncare: ori o supă cremă, ori broccoli la tigaie, ori o salată săţioasă cu avocado şi quinoa. Pâine mai gustă, cu moderaţie. Masa de seară este în acelaşi stil: legume la cuptor, supă cremă, sau poate doar un măr, un iaurt. „Masa de prânz o am pe la 3-4, astfel că seara nici nu prea mai simt nevoia să mănânc. Am mere în curte, doar mă duc şi îmi culeg, dacă vreau. Soţul meu, Alexandru, şi Ruxi (10 ani) mănâncă şi ei peste zi în oraş, respectiv la şcoală, astfel că seara fiecare îşi pune în farfurie ceva uşor”, adaugă ea.

Mai multe