Cum arată mormântul lui Aurelian Preda la nici o săptămână de la înmormântare

6 octombrie 2016 12:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe solistul de muzică populară Aurelian Preda duminică, 2 octombrie, la mănăstirea Dervent din Constanța. La câteva zile de când toți cei care l-au iubit și-au luat adio de la artist, mormântul lui Preda poartă încă semnele valului de simpatie care l-a însoțit de-a lungul vieții, până în ultima clipă.

Mormântul lui Aurelian Preda de la mănăstirea Dervent din Constanța arată de parcă timpul a stat în loc. Sute de flori acoperă locul, lumânările ard, iar mesajele vorbesc despre amprenta puternică pe care solistul a lăsat-o asupra celor care i-au iubit muzica.

Aurelian Preda a descoperit mănăstirea Dervent în urmă cu trei ani, când și-a visat locul de veci. Întrebat cum a ales această mănăstire, artistul a povestit cum a ajuns aici. ”De fapt, m-a ales ea pe mine şi are o poveste foarte frumoasă. În urmă cu câţiva ani, am avut o cădere foarte mare, din punct de vedere medical şi, stând într-o convalescenţă profundă, am avut un vis, deşi nu sunt sigur că a fost vis, parcă era o voce care-mi vorbea în ureche şi mă încuraja, spunându-mi aşa: «Stai liniştit, că nu vei muri! Atunci când va fi să pleci din această lume, vei fi în Casa Domnului, pe malul unei ape, într-un lăcaş de cult ce poartă nume de trecătoare». Iar primul meu duhovnic, părintele Galeriu, un om ales şi cu mult har, mi-a spus aşa: «După ce-am să plec din această lume, tu o să ai o perioadă fără duhovnic, ai să rătăceşti prin viaţă, dar ai să găseşti un duhovnicla o mănăstire, iar când ai să-l vezi mergând desculţ prin iarbă, vei şti că el este»”, a mărturisit Aurelian Preda în ultimul interviu, acordat revistei Taifasuri.

Aurelian Preda a murit la 27 septembrie, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Diagnosticat în urmă cu șase ani cu cancer la colon, artistul învinsese o dată boala, însă cu numai o săptămână înainte de a muri aflase că suferă de cancer la pancreas.

Mai multe