Cum explică apropiaţii lui Cotabiţă fotografia cu infirmiera: "Este o nenorocire ce s-a întâmplat!"

16 iulie 2015 8:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

Fotografia în care o infirmieră apare alături de Gabriel Cotabiţă pe patul de spital a dat naştere unui imens scandal. Femeia a fost suspendată din funcţie şi e achetată de o comisie disciplinară. Dacă unii s-au pronunţat că artistul şi-a dat acordul pentru a fi pozat, maestrul Horia Moculescu susţine că prietenul lui era inconştient în acel moment.

Surprins de publicarea fotografiei, compozitorul e revoltat de gestul infirmierei pe care o bănuieşte de abuz. "Este o nenorocire ce s-a întâmplat... În niciun caz Gabi nu a dorit să facă acea poză, nici măcar nu era conştient! Poza este făcută la urgenţă, înţeleg că persoana din poză a fost identificată şi că se face o anchetă. Rămâne să aşteptăm concluziile”, a declarat, pentru www.ziarulring.ro, Horia Moculescu.Ipoteza lui Moculescu e susţinută de zvonurile vehiculate despre starea de sănătate a artistului în primele trei săptămâni de internare la Floreasca. Potrivit apropiaţilor familiei, Gabriel Cotabiţă începuse să-şi revină şi putea deschide ochii, însă nu începuse încă să vorbească. Totuşi, rămâne întrebarea cum de a fost posibilă fotografierea pacientului dacă familia l-a supravegheat non-stop. Medicul Monica Pop apreciază însă că artistul nu era conectat la aparate şi, ca atare, este evident că şi-a dat acordul pentru a fi fotografiat alături de infirmieră. 

Imaginea care a stârnit reacţii vehemente a fost editată astfel încât să nu poată fi identificabile data şi tipul aparatului foto. În aceeaşi zi cu fotografia controversată, a fost publicată şi o filmare cu Gabriel Cotabiţă la plimbare, alături de fiicele lui, pe aleile Spitalului Elias, unde se află în prezent pentru recuperare. Din câte se pare înregistrarea video în cauză a fost realizată cu acordul familiei, contra unui onorariu care să susţină tratamentul costisitor de care are nevoie artistul. Totodată, aceleaşi surse dezvăluie că Gabriel Cotabiţă nu a ştiut de acest aranjament pentru care nu şi-ar fi dat niciodată acordul. "Gabriel Cotabiţă e conştient, momentele de cooperare alternează cu perioadele de confuzie, dezorientare temporo-spaţială şi agitaţie psihomotorie în planul patului”, se arată într-un comunicat al Spitalului Floreasca.  Contactată de "ring”, familia lui Gabriel Cotabiţă a refuzat să comenteze imaginile cu artistul.

Mai multe