#Exclusiv Click!

Cum scapă vedetele de răceală: „Miere, lapte și usturoi”. Care e cel mai bun sirop natural și cum se prepară. Sfatul nutriționiștilor

7 octombrie 2025 16:15   Vedete românești

Vedetele susțin că adesea au apelat și la leacuri băbești, la vechi rețete naturiste, pentru ameliorarea unor probleme minore de sănătate, în sezonul rece. Iată micile lor trucuri. Mai lăudată dintre toate este mierea, considerată un puternic antibiotic natural.  

Cum scapă Sofiei Vicoveanca de răgușeală: „Terci din mămăligă cu miere”

Și Sofia Vicoveanca are un leac băbesc, în cazul ei, folositor, împotriva răcelii și a răgușelii:

„Când sunt răcită, răgușită, mai folosesc câteva rețete naturiste. Luați un gălbenuș de ou, un pic de unt cald, cât o nucă, și amestecați totul cu o lingură de zahăr. Se freacă foarte bine și, după ce se face ca o spumă, se toarnă lapte clocotit.

Se bea cald, înainte de culcare. Este bun pentru plămâni, pentru răceli. Iar pentru răgușeală puteți face un terci din mămăligă, un fel de păsat, cu puțin unt și miere. E un deliciu, face tare bine la gât. O să scot o cărticică în care o să adaug și aceste sfaturi”, a declarat artista.

Lidia Fecioru recomandă siropul de ceapă. Cum îl prepară?

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru este de părere că siropul de ceapă face minuni. În plus, se poate prepara foarte ușor, acasă, din apă, zahăr şi ceapă:

„Azi învăţăm cum să facem un sirop de ceapă, pentru că mulţi au copii şi sunt tot felul de viroze şi siropurile de tuse din farmacii încep să nu se mai găsească. Ar fi bine să facem noi siropul de ceapă acasă.

E foarte simplu de făcut. Se pun două pahare de zahăr şi unul de apă, într-un castron cu fund mai gros, pentru că trebuie lăsat să fiarbă cam o oră, la foc foarte mic. Punem şapte cepe cât un ou mai mititel.

Cepele le spălăm, dar nu le tăiem, nu le curăţăm de coajă, le lăsam aşa cum sunt ele. Lăsăm la foc mic totul, timp de o oră. Apoi, siropul de tuse este gata”, spune Lidia Fecioru, pentru Antena 3. 

Leacurile vedetei tv Anca Serea, pentru cei șase copii

Și vedeta tv Anca Serea este și adepta tratamentelor naturiste: 

„La copiii cei mari nu mă mai panichez, la cei mici e puțin mai dificil. În primă fază, vorbesc cu doctorul și încerc să-i tratez acasă. Folosesc diverse produse naturiste, pentru început. Apoi, în cazul în care se agravează situația, mergem la doctor pentru tratament.

Le dau copiilor multe suplimente, mănâncă și multe fructe și legume. Având un stil de viață sănătos și o alimentație adecvată, virozele nu apar atât de des la noi în familie. Avem un fel de rețetă pentru imunitate. Toată familia mănâncă miere cu lămâie, ghimbir și scorțișoară, pentru o imunitate corespunzătoare”, a menționat Anca Serea, potrivit viva.ro

Ce folosește pentru întărirea imunității?

Anca Serea are și un ritual, dimineața:

„Noi mai avem și alte obiceiuri sănătoase, pe care le respectăm cu strictețe în fiecare zi. Eu și Adi, soțul meu, bem mereu dimineața apă fierbinte cu lămâie, neîndulcită, pe stomacul gol. Avem acest obicei de ceva timp și ne face tare bine.

Din fericire, și Moise îmi seamănă foarte mult și toți copiii de altfel, mai puțin cei mari. Toți mănâncă multe fructe și legume. Pe lângă alimentație, am grijă să nu le lipsească vitaminele și mineralele, pe care nu le pot lua mereu din alimente. Le dau vitamina C, suplimente aduse din străinătate, ulei de pește”, a mai menționat Anca Serea.

Dorel Vișan: „Mănânc multă ceapă, ține la distanță răcelile”

Actorul Dorel Vișan (88 de ani), celebru cu genialul său rol, din pelicula de succes „Senatorul Melcilor”, duce un stil de viață sănătos, la ferma sa de lângă orașul Cluj. Acesta a dezvăluit micile secrete naturiste, în podcastul medicului Adina Alberts. Susține că ceapa are proprietăți miraculoase, ameliorând unele afecțiuni:

„Mănânc foarte multă ceapă, scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată să mănânce ceapă sub orice formă. Într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă.

Ceapa este mai acceptabilă și, dacă mănânci, după ceapă, o frunză de pătrunjel, dispare mirosul. În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți acești ani nu am fost niciodată răcit”.

Saveta Bogdan; „Ținem picioarele în apă caldă cu sare”

Iar solista de muzică populară Saveta Bogdan ne-a povestit cum o trata mama ei, în copilărie, de răceală, trucuri la care și acum apelează, pentru a se mai întrema, până ajunge la consult medical:

„Trebuie să cerem ajutor medical, aceste mici leacuri sunt numai pentru a ameliora starea de sănătate. Mama ne punea să stăm cu picioarele într-un lighean cu apă caldă, în care adăuga sare. Iar dimineața, pe stomacul gol, ne dădea să mâncăm niște usturoi, după care beam o cană cu lapte proaspăt.

Te mai întremai, te simțeai mai bine. Pe lângă tratamentul medicamentos, mama ne mai făcea sirop de ceapă. Dar, mai am un alt mic secret: ridiche neagră, găurită în mijloc, cu miere. O lăsăm așa, câteva ore, apoi bem zeama”, a precizat Saveta Bogdan, exclusiv pentru Click!

Secretul lui Mihai Trăistariu, în sezonul rece: „Mierea cu propolis, antibiotic natural”

Mihai Trăistariu, solist de top, are mare grijă de voce. Iată cum se recuperează rapid, după ce și-a forțat glasul, la spectacolele în aer liber, în sezonul rece:

„Am avut, la un moment dat, și turnee iarna, în câte 44 de localițăti, cântam pe ninsoare, pe ger, la numai câteva grade, chiar și cu minus. Îmi amintesc că, după acest maraton, am răgușit foarte rău, de-abia mai țineam concertul, am fost catastrofă.

Ca remedii, iau zilnic dimineața câte o linguriță de miere, dar și propolis, un excelent antibiotic natural, e ca o pastilă zilnică, ca să nu intre virușii în mine. Plus o lingură de cătină cu miere, mai ales toamna și iarna”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Click!

Sfatul nutriționistei: „Consumați ceapă, mai ales seara. E dezinfectant natural”

Iată și sfatul Codruței Pantelimon, specialistă în nutriție:

„Și ceapa, ca și varza, e plină de nutrienți, vitamina C, A, magneziu, zinc, fier, ceapa fiind considerată și un antibiotic natural, ușor de digerat. Consumați ceapă din abundență, mai ales seara, fie în salate, ca atare sau siropulde ceapă pentru ameliorarea durerilor, inflamațiilor în gât, acționând ca un dezinfectant natural, în tratarea diferitelor infecții”.

Iată și o rețetă care întărește sistemul imunitar:

„Este un preparat din aloe, miere și muguri de brad. Tratează adecțiunile digestive, accelerează vindecarea, înlătură oboseala, tratează afecțiunile respiratorii”, a declarat ea, exclusiv pentru Click!

Mai multe