Damian Drăghici: «Pe mama am cunoscut-o acum un an. Nimeni în familie nu e mândru de mine»

15 noiembrie 2020 18:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Compozitor, interpret şi producător muzical român de etnie romă, Damian Drăghici a vorbit într-un interviu recent despre copilărie şi momentul în care a scos oamenii la fereste, susţinând un concert în balconul casei sale, în plină perioadă de izolare.

A cântat pe cele mai mari scene ale lumii cu nume importante ale muzicii internationale şi de fiecare dată a ridicat sala în picioare, însă vorbeşte rar despre copilărieşi familia lui. 

Damian Drăghici este invitatul Irinei Păcurariu la „Reţelei de idoli”, luni, 16 noiembrie, de la ora 21:00, interviu despre care artistul spune că este cel mai sincer pe care l-a dat vreodată.„Bunicii m-au crescut. Pe mama am cunoscut-o acum un an, iar pe tata nu cred că l-am făcut niciodată fericit, nu l-am mulţumit, în general, nimeni în familie nu e mândru de mine, lucru care m-a deranjat şi de asta nu m-am oprit să încerc să dovedesc. Întotdeauna mă gândesc că nu am făcut nimic în viaţă, mi s-a spus întotdeauna n-o să faci nimic, o să te bată râsul... Când ţi se spune că nu o să faci nimic, sunt vorbe pe care ţi le spui, mai târziu, tu”, spune artistul.

Născut într-o familie de muzicieni, Damian Drăghici a început să înveţe naiul la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani. A fugit din România la 18 ani, prin Iugoslavia, ajungând ulterior în Grecia. După ce a cântat o vreme pe străzi şi cluburi, a fost descoperit de subsidiara olandeză a firmei Sony Music, care i-a oferit şansa să înregistreze. După o audiţie ce a avut loc la Atena, i-a fost oferită o bursă integrală la Colegiul de Muzică Berklee, din Boston. La Berklee, nefiind niciun profesor de nai cu care să poată studia, a studiat cu profesorul de saxofon George Garzone. A locuit în Los Angeles, are 20 albume înregistrate şi a participat ca invitat pe un album care a câştigat un Premiu Grammy, anume albumul „Silver Solstice”, al formaţiei Paul Winter Consort, în 2006.

Citește restul materialului pe www.adevărul.ro

Mai multe