Dan Bittman îşi transformă balta în paradis al distracţiei

11 mai 2017 21:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Afacerile cu miros de peşte nu au avut mare succes până acum pentru Dan Bittman. Pescarii nu se prea îngrămădeau să dea cu undiţa în balta sa de la kilometrul 49 al Autostrăzii Soarelui. Prin urmare, solistul a luat hotărârea să dea un suflu nou locului şi să-l transforme în ceva unic în România. Click! vă arată, în exclusivitate, în ce stadiu sunt pregătirile.

Forfotă mare la intrarea pe vastul domeniu al Bălţii Sulimanu de pe A 2. Muncitorii lucrează de zor la amenajarea teraselor şi la montarea stâlpilor ce vor susţine un sistem sofisticat de wakeboarding (sport nautic). Sunt foarte  multe de făcut, iar lucrările trebuie terminate până la 1 iunie.

Dan Bittman vrea să-şi transforme balta într-un loc de relaxare şi de distracţie pentru toată familia. Pe o suprafaţă de 3-4 hectare, vor fi terenuri de tenis şi de fotbal, locuri de joacă pentru copii, piscină, plajă cu nisip şi saltele gonflabile, terase, locuri de picnic şi grătare, scenă pentru spectacole, căsuţe ce oferă 24 de locuri de cazare, tiroliană peste lac, dar şi atracţia principală – wakeboard-ul pe lac. „S-au montat patru stâlpi mari şi doi mici pe malul lacului, care susţin nişte role uriaşe pe care circulă cablul cu lungimea de 270 de metri. Se pot da cu placa pe apă 7 oameni în acelaşi timp. Traseul va fi unul cu obstacole, unic în România”, ne explică Alin Constantinescu, expert în consultanţă şi dezvoltare parcuri de distracţii la Fun Attraction, care se ocupă de montarea echipamentului. De altfel, Alin are o experienţă de 20 de ani în domeniul parcurilor de distracţie, fiind cel care a dezvoltat şi construit parcurile de distracţie din Tei, Divertiland, Orăşelul Copiilor, Miramagica sau Zorky Planet.

Ne plimbăm pe malul lacului, în timp ce ne explică: „Aici, lângă restaurant, va fi o terasă pe apă. Lângă ea, plaja cu nisip şi sezlonguri. Sus este terenul de fotbal, mai jos va fi amenajat cel de tenis. În dreapta vor fi locuri de joacă pentru copii, vor mai fi plantaţi brăduţi şi flori”, ne spune Alin Constantinescu.

Înaintăm de-a lungul lacului, pe o alee care urmează să fie gazonată, astfel încât oamenii să se poată plimba desculţi. Lăsăm în urmă zgomotul utilajelor de la intrare. Aici, liniştea e perfectă. Aerul curat, ciripitul de păsărele, turmele de oi care pasc în voie pe celălalt mal ne aduc aminte de vacanţele la ţară, în natură. Balta lui Bittman este un paradis verde de nici mai mult, nici mai puţin de 15 hectare. „Aici se va amenaja un loc de picnic şi de grătare. Apoi, cine vrea să pescuiască, o poate face în continuare în această zonă”, ne mai spune expertul tehnic.

E tare mândru de tiroliana de 80 de metri pe care o va monta în partea dinspre autostradă, de pe o parte pe alta a lacului. Toate lucrările au început în urmă cu o lună şi speră să termine totul până la 1 iunie.

„Ştiu că sunt multe de făcut şi că termenul e strâns, dar sper să terminăm. În primul rând terasa, cu florile, mobilierul, plaja şi locurile de joacă. Mărunţişurile vor mai fi finisate  pe parcurs. Piscina şi tiroliana nu cred să fie gata până la 1 iunie, dar urmează. Atracţia principală va fi sportul nautic. Vrem să facem şi o şcoală de wakeboard”, ne dezvăluie Dan Bittman. E foarte entuziasmat de proiect. Spune că a vrut să facă ceva diferit.

„Toate bălţile din jurul meu oferă cam acelaşi lucru – pescuit, cazare. Aici va fi ceva ce nu s-a mai făcut în România. Pe parcursul verii vom organiza concerte, spectacole. E gândit ca un loc în care întreaga familie să aibă ceva plăcut de făcut, un loc în care să se oprească la un grătar de peşte în drumul lor spre mare”, mai spune artistul. Investiţia totală depăşeşte 500.000 de euro. „Tare îmi e să nu se ducă mult mai sus, la câte sunt de făcut. Dar vom vedea”, adaugă Bittman, invitându-ne peste o lună să vedem rezultatul.

A câştigat procesul legat de drumul de acces

Dan Bittman s-a luptat ani buni în instanţă cu reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri. Instituţia l-a dat în judecată pe motiv că şi-a amenajat drum de acces direct din autostradă, pe lângă o benzinărie. În 2015, după patru ani de procese, judecătorii i-au dat dreptate artistului şi au anulat decizia care îi cerea să desfiinţeze calea de acces. 

Mai multe