Dana Deac, nevoită să stea într-un buncăr după ce a fost tratată de cancer! Imagini filmate de jurnalistă

14 noiembrie 2017 14:54   Vedete românești
Ultima actualizare:

După operaţia din august în care medicii turci i-au scos tiroida, Dana Deac s-a întors recent la spitalul din Istanbul unde a suferit intervenţia chirurgicală, pentru a sesiune de raze. Iradierea cu iod a venit la pachet nu doar cu promisiuni de vindecare, ci şi cu obligaţia de a nu intra în contact cu nimeni. Această condiţie nu a demoralizat-o pe jurnalistă, care a filmat camera în care a stat izolată nouă zile.

Dana Deac trece din nou printr-o perioadă grea, după ce boala cumplită de care suferă a recidivat. Jurnalista s-a confruntat cu un cancer la sân, diagnostic care i-a fost pus în urmă cu aproape 10 ani, dar de atunci a mai auzit de încă cinci ori acest verdict dur de la medici. Ultima intervenţie pe care jurnalista a suferit-o a fost în luna august, la un spital din Turcia, unde medicii i-au înlăturat tirorida. A doua zi după intervenţie, Dana Deac putea să vorbească fără probleme şi să meargă singură. 

“Acum este a cincea oara când am făcut cancer. E frisonant când auzi. Şi nu sunt singura. După acele iradieri din 2008 nu m-am gândit niciodată că voi mai face cancer şi că ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus că ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian. Acum, dupa ce l-am făcut, toţi au fost convinşi şi fermi că l-am făcut din cauza iradierilor de la prima operaţie. Am întrebat de ce mă pun să fac din nou iradieri şi mi-au spus că există posibilitatea să fac un cancer în gât, unul la glanda salivară sau o leucemie”, spunea Dana Deac.

Jurnalista  a surprins imagini din buncărul în care a stat şi a explicat că muzica clasică şi revistele cu integrame au ajutat-o să treacă peste perioada grea în care a stat izolată de restul lumii într-un buncăr. 

"Din cele zece zile petrecute la Istanbul, numai în cea de-a noua am putut ieşi în lume. După buncăr a urmat izolarea într-o cameră de hotel. Revenind la cea de-a noua zi, singura ploioasă şi rece din cele zece, a fost intensă, plină de mici descoperiri culturale. Am putut vizită doar două spaţii ale Bienalei de artă", a notat Dana Deac pe blogul personal.

Mai multe