Dana Războiu, 10 zile desculţă în Maldive

14 aprilie 2018 19:43   Vedete românești
Ultima actualizare:

„Desculţ şi gol ca-n Paradis”. Asta înseamnă pentru Dana Războiu o vacanţă în Maldive. Este o adevărată terapie pentru suflet, care face mai mult decât 10 şedinţe în cabinetul unui psiholog. Fosta ştiristă de la TVR 1 are mai multe motive pentru care merge pe insule an de an.

Pentru Dana Războiu, vacanţa înseamnă să te plimbi printr-o ţară străină şi să vezi cât mai multe, să cunoşti localnicii şi cultura lor, să guşti din bucatele tradiţionale, să vii acasă mai bogat spiritual. Pe acest principiu, în trecut, ocolea Oceanul Indian, pe care îl vedea ca pe o destinaţie pentru  fete bronzate, care dau bine în fotografii. În urmă cu 6 ani, însă, a cedat şi a plecat pentru prima dată în Maldive. Şi a fost cucerită. De atunci, în fiecare an, în special primăvara, se întoarce împreună cu familia.

„Ce are special acest loc? Poate te întrebi şi tu, aşa cum m-am întrebat eu, pentru că în mod normal te plictiseşti de acelaşi hotel, aceeaşi plajă, aceeaşi insulă mică pe care o străbaţi în 15 minute de la un capăt la celălalt”, a scris Dana pe blogul ei, danarazboiu.ro, venind apoi cu 5 răspunsuri la întrebarea aceasta.

“Pe insulă trăieşti desculţ. De când te trezeşti şi până te culci, pentru că este nisip peste tot, aleile sunt toate cu nisip. Seara, la masă, ai putea să te încalţi, dar nu e obligatoriu. Unele restaurante au mesele în nisip. Când ai stat ultima dată desculţ o săptămână întreagă?”, te întreabă vedeta, care a trăit această experienţă şi s-a simţit senzaţional.

Este sigur pentru copii. Îi laşi dimineaţa să plece în voie, să exploreze, iar tu stai liniştit pe plajă pentru că îi găseşti repede. “Eu le spuneam în glumă: sunteţi liberi să mergeţi oriunde, doar să nu evadaţi de pe insulă. De parcă ar putea…”.

Apa oceanului este caldă, viaţa marină abundentă şi multe locuri de scufundări. Iar rechinii sunt inofensivi.

Dana este mulţumită şi de servicii, turismul este foarte important pentru Statul Maldivian. Localnicii sunt prietenoşi, interesaţi de natură şi de ocean, ştiu multe despre plante, păsări, viaţa marină. Din păcate, preţurile sunt mai mari, pentru că apa trebuie desalinizată şi orice aliment care e pus turiştilor pe masă e importat. 

Unele hoteluri îţi dau biciclete şi te simţi copil din nou pe aleile cu vegetaţie înaltă, abundentă. “E un sentiment fantastic de libertate să pedalezi dimineaţa în natură. Îmi aminteşte de vacanţele la bunici. Pentru o săptămână sau două plonjez în copilărie mai adânc decât reuşesc pe canapeaua psihanalistului. Şi ajung direct în copilărie, acea perioadă paradisiacă în care suntem goi şi desculţi. Asta înseamnă pentru mine paradisul din Oceanul Indial”, a mai scris Dana pe blogul ei. 

Mai multe