De ce nu s-a însurat niciodată Gabriel Dorobanţu. 10 lucruri inedite despre solistul care face azi 66 de ani

3 ianuarie 2019 7:50   Vedete românești
Ultima actualizare:

Interpretul șlagărelor “Hai, vino, iar în gara noastră mică” și “Să nu vii iar să mă cauți” împlinește azi, 3 ianuarie 2019, 66 de ani. Discret cu viața personală, dar deschis atunci când vine vorba despre muzică, Gabriel Dorobanțu este o prezență rară la mondenități, declarându-se fericit și mulțumit în oaza lui de liniște de la Cornu, unde și-a ridicat o căsuță frumoasă. În interviurile date de-a lungul timpului, rare ce-i drept, artistul a dezvăluit și câteva picanterii despre familie, copilărie și viața privată. Cel mai recent interviu amplu este consemnat în februarie 2017, pentru publicația de peste Prut, www.sputnik.md. Iată 10 lucruri mai puțin știute despre solistul născut la București, pe 3 ianuarie 1953.

1.”Eu locuiam în cartierul Militari, în Bucureşti, tatăl meu a fost tehnician tehnolog la Uzina de Maşini Electrice şi mama a fost administrator de şcoală”.

2. A absolvit Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din București și și-a dorit să devină preot, dar în ultima clipă s-a răzgândit și a dat la Medicină, unde a picat cu media 8,20. Timp de cinci luni a lucrat ca proiectant într-un atelier specializat, după care s-a dedicat cu totul scenei.

3.În armată își încânta colegii cu piese de dragoste. Era ferm convins că viaţa de soldat este o mare distracţie aşa că, odată ajuns în unitate, a început să se fofileze, ca să scape de îndatoririle de soldat: “Am plecat în Armată cu câteva haine, cu un chec şi un pui prăjit. Credeam că e ca la Cinema”, a povestit el, cu detaşare, în cartea “Şi VIP-urile au fost soldaţi”, lansată pe piaţă în 2013, de solistul Ovidiu Purdea Someş. “Plantonul mi s-a părut cel mai greu, îi plăteam pe cei tineri să facă în locul meu. Furam strugurii din viile Dobrogei cu feţele de pernă. M-am «liberat» sublocotenent şi cu o grămadă de prieteni".

4.A luat lecții de canto cu compozitoarea Camelia Dăscălescu, care făcea parte din juriul Festivalului Mamaia. ”Iată c-am recurs la această strategie, pe care n-am de ce s-o ascund, de a plăti lecţii particulare, timp de un an de zile, la doamna profesoară Camelia Dăscălescu, de la care n-am învăţat mai mult decât de la cealaltă profesoară a mea, doamna Florica Orăscu, dar care mi-a folosit să pot participa la Festivalul de la Mamaia”.

5.A debutat oficial în 1983, la Festivalul Concurs de la Mamaia, unde obține doar o Mențiune la Secțiunea Interpretare, cu melodia "Ochii tăi" (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenită ulterior șlagăr. Înregistrează aproximativ 200 de piese, care se regăsesc pe cele patru discuri vinil și opt CD-uri.

6.A cântat și muzică rock. ”Eu am început să cânt muzică rock. Compozitorul Virgil Popescu mi-a compus două cântece care aparţineau rock-ului, dar în care eu nu m-am regăsit; ele există în arhiva Radio România. Nici pe mine nu mă convingeau, nici eu, cu acele cântece, nu am convins. Prin urmare, a trebuit să mă orientez către acea muzică cu ajutorul căreia puteam să am o comunicare cu publicul

”.

7.A jucat în patru filme pentru copii, regizate de Dumitru Cucu și a căror muzică și scenariu au fost scrise de Dumitru Lupu: “Dramaticus”, „Tabăra lui Dorobel”, „Trupa de show” și „Peștele verde”.

8.A fost dintotdeauna un bărbat prezentabil, cântărețul a avut mereu multe femei frumoase lângă el, însă nu s-a însurat. A iubit foarte mult o femeie, în tinerețe, și a fost foarte dezamăgit, pentru că l-a părăsit. Nu a reușit să mai iubească o femeie cu aceeași intensitate.

9.Și-a vândut apartamentul de la București și, de peste 10 ani, s-a mutat pe Valea Prahovei, la Cornu. Înainte de asta căutase teren la Breaza, la Brebu, pe Valea Doftanei.

10.Locuiște cu mama sa, în vârstă de 82 de ani, în casa de la Cornu.

Mai multe