De la bal la spital. Şi-au rupt oasele la show-ul de dans

28 martie 2017 20:29   Vedete românești
Ultima actualizare:

De mult n-am mai văzut atâtea accidentări într-un show TV, probabil de pe vremea emisiunii “Dansez pentru tine”. Şi acum, în noul show de dans de la PRO TV, concurenţii îşi pun sănătatea în pericol şi cad pe capete, de la o ediţie la alta. Ultimul pacient este uriaşul Sandu Lungu.

Luni s-a încheiat o nouă ediţie “Uite cine dansează!”. A fost eliminată din concurs Lili Sandu, iar simpaticul luptător Sandu Lungu (42 de ani) şi partenera lui, Raluca Netca, nu ne-au putut încânta cu un dans, din cauza unei accidentări anterioare. Diagnosticul medicului a fost crunt: ruptură de muşchi la bicepsul femural.

Dar sportivul nu este singurul care a dat de necaz. Anca Serea (36 de ani) a stat şi ea pe tuşă o ediţie, din cauza unei accidentări grave, designerul Dana Budeanu (38 de ani) a părăsit competiţia pe motiv bine întemeiat, fractură la nivelul coastelor, iar Oana Botez, iubita lui Octavian Strunilă, nu a putut dansa nici ea, în urma unei contuzii la picior. Click! a solicitat opinia unui doctor, pentru a afla cum vor afecta aceste accidentări starea de sănătate şi carierele vedetelor.

Tarek Nazer, medic specialist ortopedie şi traumatologie, specialist în chirurgia artroscopică minim invazivă, ne-a analizat fiecare situaţie în parte. “În cazul lui Sandu Lungu, cel mai probabil vorbim de o întindere cu rupturi parţiale ale fibrelor musculare şi nu de ruptură totală a muşchiului biceps femural. Tratamentul implică repaus, aplicarea unei faşe elastice, aplicări reci locale şi evitarea mişcărilor care solicită muşchiul biceps femural. Această problemă afectează destul de mult folosirea membrului respectiv şi va avea consecinţe şi asupra prestaţiei lui în competiţie”, ne-a explicat medicul.

Anca Serea  - tendinopatie patelară şi inflamaţie a meniscului. „Tendinita patelară este o leziune care se manifestă prin rupturile parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu apariţia edemului şi durerii. Tendonul patelar are un rol esenţial în modul în care sunt folosiţi muşchii picioarelor. Acesta ajută la extensia genunchiului. Edemul de la nivelul meniscului intern reprezintă o zonă de inflamaţie, fără ca structura meniscului să fie afectată. Din păcate, tratamentul implică un repaus relativ şi oprirea oricărei suprasolicitări şi administrarea de tratament antiinflamator. Infiltraţiile cu PRP (plasmă îmbogăţită cu trombocite) grăbesc vindecarea”.

Coregrafa Oana Botez  - întindere şi contuzie. „O contuzie locală la nivelul degetului mare nu este o problema majoră. Este doar o inflamaţie locală în jurul zonei afectate, mai ales dacă nu se asociază cu o fractură a falangelor sau ruptura ligamentelor colaterale. Aceasta necesită un tratament antiinflamator local şi trebuie evitată încălţămintea îngustă şi statul pe vârful degetelor, însă nu e o problemă ce poate afecta în mod semnificativ activitatea pe care o desfăşoară”.

Dana Budeanu – o coastă ruptă, una fisurată. “Fractura completă a unor coaste implică un traiect de fractură ce afectează cele două corticale ale osului, iar o fisură implică doar o singură corticală. Fractura de coaste rareori necesită tratament chirurgical, de cele mai multe ori atunci când există riscul de penetrare a plămânilor.  Majoritatea fracturilor de coaste se tratează fără operaţie, prin reducerea efortului fizic, faşă elastică aplicată local şi reducerea de abducţie a umărului pe partea cu fractură. Trebuie evitat dormitul pe partea afectată şi loviturile sau ridicarea de greutăţi. Va afecta mai mult mişcarea mâinilor şi mişcarea toracelui”.

Mai multe