Deputatul-cântăreţ a scăpat de ratele uriaşe în franci elveţieni

3 august 2015 22:16   Vedete românești
Ultima actualizare:

A dat norocul peste el! Tânărul deputat Mihai Sturzu, fostul component al trupei Hi-Q, a căzut la pace cu banca de la care a luat un credit în franci elveţieni. El a scăpat de ratele uriaşe şi a renunţat la lupta din instanţă.

Mihai Sturzu (35 de ani) s-a numărat şi el printre cei care au fost loviţi în plin de “explozia” francului elveţian. Şi asta după ce în 2007 s-a împrumutat la Volksbank, de unde a luat un credit de nu mai puţin de 100.000 de franci elveţieni, scadent în 2032.

Artistul s-a trezit că a ajuns să plătească 2.700 de lei rata la bancă şi a încercat să scape de această povară.

În octombrie, anul trecut, Mihai s-a alăturat altor câteva sute de persoane şi a dat banca în judecată. Cererea sa a fost însă disjunsă şi s-a format un nou dosar, al cărui termen de judecată a fost stabilit abia la sfârşitul acestui an, în 27 octombrie.  Din fericire pentru el, nu va trebui să se mai prezinte la proces. Mihai a renunţat deja la cererea de chemare în judecată, după ce rata la bancă i-a fost redusă considerabil.

“Volksbank a fost preluată de Banca Transilvania, iar Mihai a ajuns să plătească acum aceeaşi sumă pe care o plătea în urmă cu opt ani, când a făcut împrumutul. S-au făcut recalculări şi s-a renunţat la comisioanele abuzive, aşa că în loc de 2.700 de lei, dă jumătate. Cu banii împrumutaţi, şi-a luat un teren în Braşov cu care a crezut că o să dea lovitura, însă a avut de pierdut din cauza crizei. Acum, terenul respectiv e acoperit de bălării”, a declarat pentru Click! un apropiat de-al deputatului.

14.000 de clienţi au acceptat conversia 

Peste 14.000 de clienţi ai Volksbank România cu credite în franci elveţieni au acceptat oferta Băncii Transilvania de conversie a creditului din franci elveţieni în lei sau euro. Oferta a fost valabilă până la 31 iulie, fără prelungire. Peste 95% din clienţi au preferat moneda naţională. 

Mai multe