Diagnosticat de trei ori cu cancer, Szobi nu-şi pierduse speranţa nici în ultimul moment

1 august 2014 11:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ultimii ani din viaţa lui Szobi Cseh au fost o continuă luptă cu boala de care suferea. Cascadorul fusese diagnosticat de trei ori cu cancer, ultima dată acum doi ani.

Ultima dată, Szobi a decis să-şi facă analizele din cauza unor dureri osoase şi a unei stări acute de oboseală. Credea că simptomele se datorează antrenamentelor de la scoala lui gladoatori, dar, din păcate, nu a fost deloc aşa.

În vara lui 2012, Szobi a fost diagnosticat cu boala lui Kahler, aşa cum este numit mielomul multiplu, şi o tumoare malignă la coloana vertebrală. O boală urâtă, al cărei risc presupune, printre altele, şi fracturarea frecventă a oaselor. A urmat mai multe şedinţe de chimioterapie care l-au stors de puteri, dar nu voia deloc să se gândească la ce-i mai rău.

Anul trecut, "Buză de iepure" declara, într-un interviu pentru emisiunea "Acces direct", că s-a vindecat complet. Nu voia însă să vorbească despre boală, ci despre meseria lui mult iubită.

"Presa mi-a speriat câinii, familia, prietenii. Am căzut şi eu pe spate şi am crezut că sunt chiar bolnav... Am o veste foarte bună pentru prieteni şi proastă pentru duşmani: sunt perfect sănătos. Să nu mai vorbim de boli, sunt atâtea de făcut... De o lună sunt perfect sănătos, mă simt extraordinar de bine. Analizele le am mai bine decât când m-am născut. Totul e perfect şi legat de testele privind boala. Nu m-am speriat deloc, pentru că eu mă cunosc pe mine", spunea el, spre sfârşitul anului trecut.

Din păcate, starea de bine nu a fost decât liniştea dinaintea furtunii. Semnele bolii au revenit apoi mai atroce ca niciodată, iar cascadorul a început să aibă dureri de nedescris. Szobi Cseh a murit vineri, la ora 3 dimineaţa, la Institutul Clinic Fundeni.

Mai multe