Dida Drăgan zâmbește după 13 ani de luptă cu o boală cumplită

22 iulie 2019 14:05   Vedete românești
Ultima actualizare:

Timp de 13 ani s-a luptat cu o boală necruțătoare, cancerul. Acum, artista Dida Drăgan a reușit să învingă această maladie, care mai este numită și boala cu 1000 de fețe, pentru ravagiile pe care le face. Cântăreața zâmbește din nou, căci soarele a ieșit și pe strada ei, așa că a acceptat invitația lui Fuego de a participa la emisiunea ”Drag de România”.

Dida Drăgan (72 ani) a trecut printr-un adevărat coșmar în ultimii ani. S-a îmbolnăvit în urmă cu 13 ani, iar între timp s-a pricopsit și cu probleme financiare. Problemele de sănătate, dar şi cele cu băncile de la care a luat credite, au transformat-o vizibil, de-a lungul timpului. Acum, pop-rockeriţa și-a revenit după lupta cu boala necruțătoare care i-a măcinat sufletul și sănătatea, cancerul.

În ultimul an, Dida Drăgan a stat mai mult prin Elveția, unde locuiește sora ei, și totodată acolo unde a efectuat și două operații dificile, care au pus-o pe picioare, cum se spune. După ani de chin, Dida se simte bine și arată de senzație. Ea a fost prezentă duminică, 21 iulie, la ”Drag de România mea”, emisiunea de la TVR 2 prezentată de Paul Surugiu-Fuego, o revenire frumoasă pe plan artistic, având în vedere că o perioadă de timp a lipsit din lumina reflectoarelor din pricina bolii.

Plata creditului a devenit o povară pentru Dida Drăgan

Chiar dacă n-a participat la evenimente și concerte mari, artista a fost nevoită să cânte peste tot pe unde era invitată, pentru a-și putea achita datoriile legate de sănătate, dar și datoriile pe care le-a acumulat la bancă. Conform unor surse la vremea respectivă, tratamentele atât de puternice ar fi lăsat-o fără podoaba capilară. Se pare că toate problemele de sănătate s-ar fi declanşat din cauza stresului pe care l-a avut după ce în 2005 a făcut un credit bancar în valoare de 500.000 de euro. În paralel, artista  şi-a deschis două afaceri, una în domeniul vestimentar, iar alta în cel imobiliar. Criza care a venit mai târziu i-a dat planurile peste cap, iar afacerile nu au mers aşa cum şi-a dorit, veniturile sale începând să se micşoreze, astfel încât plata creditului a devenit pentru ea o povară.

Din nefericire, interpreta a pierdut procesul cu băncile, pentru un alt credit mai mic, încă de la finalul anului 2016. Instanţa a decis ca artista să achite băncii circa 9.500 de euro.

Dida Drăgan: "Am vrut să îmi iau viața de mai multe ori"

Problemele avute au îngenunchiat-o. Din pricina necazurilor, interpreta a intrat în depresie, lucru pe care l-a recunoscut. Ceea ce n-a recunoscut artista sunt problemele financiare, trecute de altfel, pe portalul instanțelor. ”Am avut nenumărate depresii, dar sunt o mare credincioasă. Dumnezeu nu m-a lăsat! Niciodată nu mi-a fost uşor. Trebuie să recunosc, am vrut să-mi iau viaţa de mai multe ori. Unul dintre momente a fost atunci când m-au acuzat pentru ce nu am făcut. Am fost acuzată de misticism, când am luat premiu cu piesa «Reaprindeţi candela». Mergeam la biserică. Dar întotdeauna cineva m-a ţinut în picioare, acela a fost copilul meu. Am stat 9 luni întinsă în pat, iar Dumnezeu mi-a făcut onoarea de a avea un copil după 15 ani. L-am obţinut foarte greu. Mergeam la bserică şi întrebam, «Doamne, ce o să fac, pe ce cale să o iau?». Depinde şi cât eşti de tare…”, a mărturisit Dida Drăgan în 2010 pentru Antena 1, la scurt timp după ce Mădălina Manole şi-a luat viaţa.

Citește și:

Cum arată Dida Drăgan la 72 de ani! Cu ce se ocupă acum

Dida Drăgan şi Silvia Dumitrescu au copil cu acelaşi bărbat. Unde s-au întâlnit recent marile rivale

Mai multe