Digi 24, amendată în cazul Colectiv. Antena 3 şi B1 sunt „curate”

12 noiembrie 2015 18:30   Vedete românești
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audivizualului (CNA) a aplicat primele sancţiuni pentru televiziuni în cazul tragediei din clubul Colectiv. Digi 24 a primit o amendă pentru difuzarea unei ştiri, în timp ce la Antena 3 şi B1 TV nu s-au identificat încălcări ale legii.

CNA a primit 100 de reclamaţii în privinţa reflectării incendiului din Colectiv pe micul ecran, informează Pagina de Media. În consecinţă, Consiliul a analizat monitorizările tv din perioada 30 octombrie – 3 noiembrie şi a ajuns la concluzia că Digi 24 a procedat incorent în privinţa unei ştiri, postul fiind amendat cu suma de 10.000 de lei.

“La Digi 24 este o foarte mare problemă de informare corectă. Faci un material de 4 minute un material pe baza unei scrisori primite de un site”, a spus Radu Herjeu în motivaţia sa de amendarem a postului, referindu-se la o scrisoare unui aşa-zis martor al tragediei, ce a fost preluată de pe hotnews.ro.

De asemenea, România TV şi Kanal D au primit somaţie public pentru insistenţa cu care au fost prezentate imaginile cu rudele victimelor aflate în suferinţă.

În schimb, la Antena 1, Antena 3 şi B1 TV nu a fost descoperită nici un derapaj. E puţin ciudat în condiţiile în care Click.ro a identificat mai multe nereguli la tv, inclusiv la Antena 3, unde Mugur Ciuvică a spus că "rockerii" din Colectiv sunt "băsişti".

Posturile monitorizate în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie sunt Antena 1, Antena 3, B 1 TV, Digi 24, Kanal D, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1.

Mai multe