Din culisele nunţii Mihaelei Borcea. După evenimentul grandios de joi, petrecerea a continuat a doua zi la vila mirilor
Evenimentul începutului de vară: nunta opulentă a Mihaelei Borcea (55 de ani) cu Sorin Rap (51 de ani)! Deşi a divorţat de 13 ani de Cristi Borcea, Mihaela nu l-a uitat nici în seara în care a îmbrăcat a doua oară rochia de mireasă. Mai mult, o mare parte din meniul din noaptea nunţii a fost gândit ca un festival culinar şi s-a numit „proţapul lui Cristi Borcea”. A doua zi, ”petrecerea de reveneală” a fost organizată în vila somptuoasă, lăsată de fostul patron de la Dinamo primei sale neveste, cu care a împărţit bune şi rele timp de 23 de ani.


După o relaţie de peste un deceniu, Mihaela Borcea şi Sorin Rap au spus „DA” în seara de 5 iunie şi au organizat o nuntă exclusivistă la un complex de evenimente de lângă Bucureşti, pe malul lacului Cernica. Cei doi s-au căsătorit după 10 ani de relaţie. Amândoi veneau după alte mariaje, iar în cazul Mihaelei şi cu trei copii din căsnicia cu fostul patron de la Dinamo: Patrick, Melissa şi Angelo.


Dar cum Mihaela şi Cristi Borcea au rămas în relaţii foarte bune nu doar de dragul copiilor, nu a fost o surpriză că omul de afaceri Cristi Borcea şi noua sa soţie, Valentina Pelinel, au fost prezenţi la nunta de joi. Mândră că i-a onorat nunta şi pentru a-l face pe omul de afaceri să se simtă perfect, Mihaela a decis să-i facă o surpriză culinară.
«Proţapul lui Borcea» de la miezul nopţii
La miezul nopţii, după Dansul Mirilor, s-a anunţat că afară a fost pregătită o serbare câmpenească, „aşa cum îi place lui Cristi Borcea”.
„A fost cadoul mirilor pentru Cristi Borcea, invitatul de onoare de la nuntă. Mihaela ştie că fostul ei soţ este foarte pretenţios la mâncare, îi place să mănânce bine, dar numai BIO, şi cum eu ştiu gusturile miliardarului m-a angajat să îi fac ce-i place”, ne-a dezvăluit „mastercheful grătarelor” George Firca, cunoscut drept George „Proţap”. Şi cei 10 oameni din trupa grataragiului vedetelor au pus pe mese un adevărat festin culinar. Ca aperitiv au apărut, cât ai zice Borcea, jumări calde, şuncă de casă, tobă de casă, slănină afumată, brânzeturi de toate felurile, de oaie, de vacă şi mai ales „brânza preferată a lui Cristi Borcea, una de capră premium”.
Au mai fost bulete de caşcaval, iar ca legume ceapă roşie, roşii speciale bulgăreşti. „Acestea sunt moartea domnului Borcea pentru că sunt mari, cărnoase şi îi place să muşte din ele ca dintr-un fruct”, ne-a dezvăluit George „Proţap”. Acesta ne-a spus că, în ceea ce priveşte aperitivele, fostul patron de la Dinamo preferă afumăturile făcute după reţete vechi, ţărăneşti: muşchi de vită, muşchi de porc, kaizer afumat, iar de pe masă nu vrea să lipsească şoriciul proaspăt cu sare grunjoasă şi tăiat rondele.
Berbecuţ şi viţel la proţap, mici şi cârnaţi la grătar
Spre spaima comesenilor a urmat proţapul pregătit ca pentru Cristi Borcea. „Am pus un berbecuţ batal de 28-30 de kilograme, un viţel de lapte de 70-80 de kilograme, apoi pastramă «dată la vânt», adică afumată aşa cum îi place domnului Cristi. Mai încolo am avut zeci de cotlete de berbecuţ, sute de mititei amestec vită-porc şi musai cârnaţi de Pleşcoi. Totul natural, făcut de noi după gusturile invitatului special”, ne-a povestit din culisele nunţii grataragiul.
«Petrecerea de reveneală», acasă la Mihaela Borcea
A doua zi, la vila somptuoasă a Mihaelei Borcea din zona Pantelimon, lăsată ei după divorţ, a urmat „ciorba de potroace” sau „petrecerea de reveneală” dată între orele 14.00-23.00 de miri prietenilor apropiaţi şi rudelor.
Au participat în jur de 60 de persoane. Aici nu a mai fost Cristi Borcea, dar totul a fost pregătit ca şi cum ar fi fost de faţă, aşa cum i-ar fi plăcut miliardarului să arate o astfel de sindrofie.
„Am pregătit meniul de parcă Cristi Borcea era de faţă, căci doamna Mihaela face totul ca şi cum el ar fi în continuare în curtea casei. Totul a fost rustic. Am pregătit trei feluri de ciorbe: în primul rând de porc acră, iar pentru cei cu alte gusturi de burtă şi de văcuţă ţărănească. Ca aperitiv am folosit aceleaşi preparate ca şi la nuntă. Apoi am pregătit un berbecuţ haiducesc de 28-30 de kilograme, cam 20 de cocoşei la jar, cu murături de casă şi reţeta secretă a domnului Borcea de mujdei de usturoi. Îi place să folosesc un mix de fructe: portocale, ananas, kiwi, mango, totul amestecat cu lămâie”, a explicat „mastercheful grătarelor”.