Doi ani fără Aurelian Preda! Misterul locului în care e înmorâmântat solistul

27 septembrie 2018 15:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc doi ani de când s-a stins din viață regretatul artist de folclor Aurelian Preda. Cântărețul, care a prezentat și o emisiune la postul Etno TV, a murit de cancer pe un pat de spital din Viena, pe data de 27 septembrie 2016, la nici 47 de ani.

Astăzi se împlinesc doi ani de când cântărețul Aurelian Preda a murit de cancer, la 47 de ani, la o clinică privată din Viena, unde se afla internat în ultimele zile din viață. De când a primit diagnosticul crunt, Aurelian Preda s-a uscat pur și simplu pe picioare. În 7 ani de zile de luptă cu nemiloasa boală s-a operat de 7 ori. Locul de veci de la mănăstirea Dervent și l-a ales după un vis, încă de când era în viață.

”De fapt, m-a ales ea pe mine şi are o poveste foarte frumoasă. În urmă cu câţiva ani, am avut o cădere foarte mare, din punct de vedere medical şi, stând într-o convalescenţă profundă, am avut un vis, deşi nu sunt sigur că a fost vis, parcă era o voce care-mi vorbea în ureche şi mă încuraja, spunându-mi aşa: «Stai liniştit, că nu vei muri! Atunci când va fi să pleci din această lume, vei fi în Casa Domnului, pe malul unei ape, într-un lăcaş de cult ce poartă nume de trecătoare». Iar primul meu duhovnic, părintele Galeriu, un om ales şi cu mult har, mi-a spus aşa: «După ce-am să plec din această lume, tu o să ai o perioadă fără duhovnic, ai să rătăceşti prin viaţă, dar ai să găseşti un duhovnic la o mănăstire, iar când ai să-l vezi mergând desculţ prin iarbă, vei şti că el este»”, a mărturisit Aurelian Preda în ultimul interviu, acordat revistei “Taifasuri”. Destăinuirile sale au continuat pentru aceeași sursă.

”Acum trei ani, am hotărât să-mi închid telefoanele de ziua mea, când am împlinit 43 de ani, şi să termin cântecul dedicat mamei mele, pentru că nu mă puteam concentra la versuri din cauza suferinţei în urma sa. Am pus filmarea cu înmormântarea mamei şi m-am inspirat din ceea ce am spus atunci. După ce am terminat, am deschis telefoanele şi m-a sunat cineva. Am răspuns, era o voce de bărbat care s-a prezentat ca fiind părintele de la Mănăstirea Dervent. Eu am înţeles Deverent, nici nu ştiam cum se pronunţă. Îşi dorea un CD cu cântecul «Pe poartă la mănăstire». I-am spus că i-l voi trimite, dar să mă sune zilele următoare. M-a sunat a doua zi, la 20:30, iar eu eram supărat cu ale mele şi i-am spus: «Puteţi să mă sunaţi altă dată? Este cam târzie ora!» Cu alte cuvinte, am părut un fiţos. Apoi, am avut remuşcări şi l-am sunat, am cerut detalii, iar când mi-a spus că mănăstirea este pe malul Dunării, am făcut imediat conexiunea cu ce mi se spusese. Era pe malul unei ape, Dervent înseamnă Trecătoare, deci totul s-a legat, chiar părintele stareţ Andrei m-a întâmpinat mergând desculţ prin iarbă şi mi-a devenit duhovnic”, a povestit artistul cu puțin timp înainte de a se stinge din viață.

Mai multe