Dragă Dan Diaconescu,

13 decembrie 2010 18:43   Vedete românești
Ultima actualizare:

Sâmbăta trecută, pe cerul Giuleştiului meu se jucau reflectoare mari, festive.

"Ca la bombardament", zicea mamaie când vedea aşa ceva. Surse: un club şi un festin. Razele alea mari veneau din Militari. De la ziua ta, 43 de ani.

Ai ce povesti nepoţilor despre anul 2010 al vieţii tale. Ai fost aruncat în beciurile întunecoase şi reci ale regimului băsescian, de prezentă, tragică şi tristă amintire, singur şi golaş ca un pui de găină abia ivit din găoacea galinacee.

Ai ieşit de acolo în triumf, victorios, singurătatea ta rămânând, doar ea, amprizonată în beci. Tu ai ieşit, de jos, de la "facultate" - "mititică", "bulău" - cu un partid: cel al Poporului.

Al tău PP, drag preşedinte DD! Lumea spune că ai fost în convenienţă cu prezidentul, care după alegeri te-a onorat cu prezenţa la post, exemplul lui fiind apoi urmat, logic, firesc, servil şi de primul ministru Boc.

Apoi, de alţi şi alţi boci şi udre. Lumea rea spune că a fost un scenariu - apreciez că dacă e aşa, e genial - ca să ai maximum de notorietate şi populism, spre a face partidul cu care să-l sprijini pe Băse - care visează "putinizarea" ţării - şi pe ai lui marioneţi.

Băse a făcut apropierea asta strategică şi cu alţii: chiar a doua zi după victorie, ţii minte?, a prânzit cu CTP, ca apoi să-i dea la cap. Sau, "demascarea cu şantajul" lui Naşu-Roşca, alt fâs jenant cu un prieten.

De mine - "rapidistul şi ministrul" s-ar numi relaţia - nu mai spun, m-a ras din agendă din prima zi de primar. Dar! Ce nu ştie Băse - sau ştie!? - e că nici el nu se poate sprijini pe tine.

Căci eşti tu însuţi lunecos, dibaci, parşiv, uns cu unsori olteneşti făcute-n apă de Dunăre, apă tulbure. Apoi, la bătălia la tv din campanie, atenţie!, el şi-a tras doi oameni cu care să te baţi: Moraru, vechiul tău amic şi instabilul-labilul 100% Turcescu. Ambii, fideli cotrocenieni.

Tu pe cine ai în afară de tine şi de dna Voiculescu, care la aptitudini manageriale şi la politici e cea mai îndrituită persoană să fie - cel puţin! - secretar general al PP? Atât! Dane, guvernul tău e slab şi a început să se clatine înainte de a se ridica.

Totul este să rămâi, nu în politică, "că e curvă, mamaie!", zicea mamaie, ci la ce ştii tu bine. Aşa că DD, cu prilejul zilei dv. de naştere, o urare bicefală:

La mulţi ani ex-preşedintelui DD.

Trăiască DDD!

George Stanca

Mai multe