Dragă Elena Udrea,

23 septembrie 2018 18:54   Vedete românești
Ultima actualizare:

Uite că evenimentul mult așteptat, care într-o țară ca a noastră venită direct din Caragiale a căpătat dimensiuni mondiale, s-a petrecut. Te afli în una dintre cele mai frumoase țări din lume, Costa Rica, și i-ai dăruit acestei mici republici o româncă. EVA MARIA.

M-am întrebat și te-ai întrebat probabil de ce eu, cu unele excepții, am avut niște pusee de simpatie aparent nejustificate față de tine. Nu știu, l-aș întreba întâi pe Ion Cristoiu, care este un jurnalist de nădejde al patriei, dar și care, o știu de demult, avea mari slăbiciuni pentru frumos… Dar a mai apărut o coincidență ca să-mi justifice simpatia poate nu prea întemeiată. Fetița ta poartă numele nepoatei mele. Părintele Cărămizaru de la biserica Sf. Gheorghe Nou din București, km 0, care mi-a creștinat-o, mi-a explicat că numele are o forță duhovnicească extraordinară și că va aduce multă fericire purtătoare ei. Eva este mama noastră a tuturor, cea de la care prin dragostea cu Adam a întruchipat lumea aceasta. Maria este mama lui Iisus Cristos Mântuitorului nostru, pe care l-a adus pe lume să mântuiască lumea de păcate.

Nu știu dacă ai gândit în termenii ăștia, dar este o inspirație fericită, zic eu, de natură divină. Să credem că este voia Domnului. Elena, ce cred eu că va face copilul acesta din tine, sau ce nutresc a crede, sau ce cred unii că nutresc eu a crede? Te va spăla de toate păcatele comise și necomise, te va apăra de rele și mai ales va spori respectul românului față de politicianul care eşti. Dar aici s-ar putea să stârnesc comentarii negative. Dar dacă ne uităm în istorie vom găsi sute de Elena Udrea. Tu nu ai scris, făcând politică, o istorie nouă, decât în măsura în care poporul acesta le-a aflat și pe cele mult anterioare ție. Așa că nu ești nici a o suta - femeie fatală - din politichie. 

Genul acesta nu se creează singur. E inventat  de minți uneori diabolice // geniale. Tu nu te-ai născut Elena Udrea, ești un artefact Elena Udrea, Prin farmec, sexualitate, inteligență uneori diabolică, abilitate ai reușit să devii în politică o figură de o forță imediat extraordinară. Evident hulită, urâtă, blstemată //adorabilă, adulată. Și, mai ales -  căci aici este forța motrice a construirii unui personaj ca tine - INVIDIATĂ. Lumea de azi a uitat de ceea ce înseamnă forța motrice a invidiei. Tu ai adus invidia norodului la cote paradoxale. Dar nu a durat. Nu putem urî la nesfârșit. S-au găsit avocați- justificatori care să te explice. Dar vine un moment când totul e gata. Se vede asta și din istoria fatalelor curtezane de la marile case imperiale. Toate au avut un sfârșit. 

Era momentul să ieși din decor ai făcut-o cu brio, te-ai eliberat din corsetul răutăților provocate de tine, sau de alții prin tine, ai avut susținători de cuvânt. De la care mă așteaptam să te părăsească și nu au făcut-o… 

Te curățești,  fie și în Costa Rica. Soare, echilibru, frumusețe, pentru că de azi încolo aș îndrăzni să-ți spun că nu mai ești aia ”stricata”, ”parșiva” Elena Udrea. Copilul și-a dat mir. O viață nouă, pură. Ești mama Evei Maria. E momentul să te apuci a-ți scrie istoria. Va fi bestseller. 

Mai multe