Dragă Federaţia Română de Gimnastică,

20 aprilie 2016 22:41   Vedete românești
Ultima actualizare:

Gândind în termeni capitalisto-imperialiști, sportul gimnasticii era un teritoriu cucerit de noi. Pământ românesc. Eram mereu stăpâni la bătaie cu armatele sovietice sau cu colonialiștii americani. Nu a existat persoană din țara asta, dintre cele avizate, să se gândească o secundă, că vom putea pierde prostește teritoriul? Și, iată, totul pe apa Sâmbetei.

Tragedia e la dimensiuni proporționale ca pierderea Basarabiei și Bucovinei. E o mare tragedie. O Rușine. Toată naționala prezenta fu o cârpeală. O mare improvizație. O mare lipsă de răspundere. Nu stau să monitorizez ce face marele cuplu de antrenori Bellu-Bitang, dar catastrofa a început de la ei. De când s-au retras. Și dl Belu a intrat în politichie. Nu contează lângă cine, ci faptul că a trădat oarecum gimnastica, ba ministru, ba consilier, ba mai știu eu ce... Nu contează, eu știu că dl Bellu a vrut să plece din țară și a fost convins să rămână. Dar au urmat cele știute cu politichia. Cu distanțarea de meseria lui de bază. În care a fost magistral. Cel mai bun din lume. I s-a luat asta. Legați-l cu otgoane. Turnați-l în aur. Căci, când i s-a pierdut puterea, i s-a luat tot. În acest moment, al marii catastrofe naționale, al pierderii teritoriului Gimnasticii, forurile de căcat ar tebui să-și dea demisia, ministrul sporturilor, dacă mai avem așa ceva, jur că nu știu, nu mă mai uit la politichie, toți ăia care miros a ce spuneam mai sus... Responsabilii, direcți, indirecți, băgătorii de seamă care au avut de-a face cu gimnastica, să plece dracu-acasă! Cu portari, femeie de serviciu, cu clădire cu tot. Când s-au pierdut teritorii din trupul Țării, Regele a fost alungat. Să se ducă pe pustie toți factorii ăia care se băteau cu cărămida-n piept când eram cineva, că vai cine suntem! Uite, că nu mai suntem. Prost e că răspunderea e așa de difuză, așa de absentă, încât nimeni nu e de vină, fac pariu. 

Băăăăăi golanilor - acesta e un pamflet – înjur cu vocea poporului, haideți respectuos sictir!, vă rog amabil huideoooo!, labagiilor, derbedeilor, căcănarilor! V-ați bătut joc de ce aveam mai de preț în sport! Ați distrus mina de aur olimpic a țării. Căci și altele au pierit - uite luptele – nu toate, dar le veți demola voi și p-astea?! Al cui cap veți lua domnule Cioloș din acest guvern tehnocarat... care rimează cu ceva care pute rău. Rușine!   

Mai multe