Dragă Gabi Balint,

11 noiembrie 2010 16:42   Vedete românești
Ultima actualizare:

Stai, să nu crezi că mă consider buricu' pământului şi de aici încolo, voi spune în târg că numai datorită mie, tu ai acceptat etc. etc. Ar însemna să pic în mania inestatică a lui "Nea" Mircea Lucescu, care uneori afirmă că de la el a început totul, că el e Creatorul.

Eu mi-am spus nişte păreri, de bun-simţ, am dat ideea pentru o cale creştinească şi am observat că ai procedat întocmai. Sunt sigur că ai mai avut sfătuitori apropiaţi, dar cel mai sigur a fost instinctul tău creştinesc, nu musai sfaturile unuia ca mine.

Ţi-ai recunoscut o fetiţă, din prima ei clipă, să-ţi trăiască!, ai ţinut-o în braţe, ai plâns, ce poate fi mai înduioşător! Ştii, tu-mi dai prilejul să povestesc - încă nu cu amănunte, nu vreau - povestea lui Dragoş Dolănescu, "portoricanul".

Când mama lui i-a spus lui Ion că a rămas gravidă, după o noapte scurtă de amor, Dolănescu nu a pregetat, nu s-a gândit, nu a negociat nici o secundă asumarea paternităţii. Verbal, am mai spus această poveste, şi e bine de reţinut.

La banii şi gloria lui, ar spune unii, şi-a permis. Da, dar cu e mai prejos Gabi Balint la glorie sau la bani? La urma-urmei, dincolo de cele creştineşti, distracţiile se plătesc uneori, chiar dacă decontul soseşte decalat exagerat: după 9 luni!

Nu cred că există bărbat, care să nu fie atras fizic de o femeie şi apoi, la lumina zilei, la trezia din aburii alcoolului - nu este cazul tău! - să priceapă că a fost o relaţie trecătoare ca o ploaie de vară, pasageră; să înţeleagă că în afara unui mănunchi de satisfacţii trecătoare, care la urma-urmei pot fi şi cumpărate din piaţa sexului, nu era nimic profund.

Când eram student, după trei sute de rom, băut la Poiana Braşov, cu o studentă germană de la facultatea de limba germană, am cerut-o de nevastă; m-am culcat cu ea, lângă ea, ambii îmbrăcaţi, iar dimineaţa, dând filmul înapoi, nu ştiam cum să-mi cer scuze pentru nerozie; îi cer scuze şi acum dacă se va recunoaşte în povestea mea, dar cred că ne-am fi nefericit reciproc.

Bravo Gabi, te-ai comportat ca ardeleanul adevărat: onest şi corect! Nu-i aşa că scena aceea cu prima atingere a propriului tău copil este o senzaţie de neuitat, încărcată cu o emoţie de nedescris în cuvinte?! Asta e să fii tată de fată. La plural!

George Stanca

Mai multe