Dragă Jean Pădureanu, cine ai supărat de-ți vrea și oasele împrizonate?

13 iulie 2014 21:24   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ocupi inutil o celulă a patriei detenționale. Băăă, nenorociților, nu mai aveți suflet, omenie, nimic? Îl lăsați pe bietul Pădureanu să moară-n pușcărie?

Da, a fost părintele Cooperativei. Al reciprocităților. A greșit. Cu fapte impuse de mizeria de azi și de ieri a politicilor nenorocite care ne-au condus ”spre cele mai înalte culmi…” și acum spre Abis. Care ne-au lăsat să visăm măcar două luni că suntem liberi să ne construim o țară nouă. Până și ”coruptul” Jean a consimțit la momentul Zero. Se căia. Cine era el? Un oltean adoptat de bistrițeni. Care a adus orașul de adopție în prima divizie. Când Lucescu antrena naționala și dorea să izoleze jucătorii. Așa a ajuns el în lumea bună. Așa s-a impus cu inteligența. Jean era un întreprinzător avant-la-lettre. Avea carmangeria clubului care hrănea foamea tuturor arbitrilor, ziariștilor și altor implicaționiști. Când carnea era aur. Avea, un sistem de alba-neagra între gară și autogară. Al cărui profit mergea la club. El nu lua nimic. Jean nu avea//are familie, neveste, amante în Florida. Are doar cultul Gloriei Bistrița. Mare căcat! O echipă de supraviețuire. Pusă în feroviarismul fotbalului nod de cale ferată. Un ”beclean pe Someș”, acolo. Sufletul, viața, existența lui - contestabile sau nu - au fost strânse în Gloria Bistrița. Căutați-l pe Jean la averi. E sărac, ca Iliescu. Iar acum, cine câștigă, mă criminalilor? Că Jean, diabetic, parkinsonian, dezorientat ca un bebeluș ce se scapă-n scutece, e în pârnaie în loc de azil? Pe cine ai supărat, Jenele, de-ți vrea și oasele împrizonate? 

Domnule președinte Băsescu, numai la dumneata e cheia. Jean nu-mi e mamă, nu-mi e tată și nici Țară adorată. Fu și e un om pentru orășelul lui. Eliberați-l. Într-un spital civil. Azil. Acasă. Măcar atât. Dacă unii oameni ca primarul, prefectul, președintele de județ, Lucescu, Armeanu, Manea, Sânmărtean (dar el nu prea știe ce e recunoștința), mai puțin Horoba, l-au cam uitat, faceți Dumneavoastră ceva omenesc. Creștinesc. Grațiați-l. Măcar să moară liber.

Mai multe