Dragă Oreste,

12 ianuarie 2011 16:09   Vedete românești
Ultima actualizare:

Nu erai glumeţ, miştocar, zeflemist, erai, mă repet, subţire. Nu în sensul consistenţei materiei cenuşii, ci din contră, în cel al exprimării, calităţii intervenţiilor.

Deloc violente, deloc contondente. Bref, erai o doamnă. Şi, în accepţia mea, "o doamnă" e mult mai mult decât "un domn", include în plus o anume delicateţe şi ceva rafinament.

Nu ai putut face rating deşi, frumos şi subtil, ridicai la plasă. Numai că duodenul mioritic nu pricepea, căci - am mai citat din Puric- " ratingu-i pentru mârlani!" Nu făceai tumbe, şpagat, maimuţărele, tu erau din alt folder. La fel şi la vecinătatea cu Teo.

Sunt convins că nici acum nu spargi tavanul cu audienţa ta, dar nici nu eşti disperat ca alţii care respiră, defechează pentru asta. Şi, se mai şi laudă.

Nu, tu eşti ca peştele-n apă, ai găsit nişa care te exprimă, sau te-a găsit dânsa pe tine. O perioadă, după ce ai părăsit cuplul nocturn de penibilă memorie, te-ai căutat pe sine, încercai ceva de justiţiar, chiar pe o cauză personală, nu, nu a mers!

Lăudabil e faptul că postul B1 dă, cu "Codul lui Oreste", dovadă de înţelegere a temelor abordate, nu aş spune totuşi toleranţă, cu toate că ele se adresează unui cerc relativ restrâns de iniţiaţi, da, chiar intiţiaţi!

Esoterismul, cabalistica, masoneria, istoria religiilor, terapii complementare holistice, orientalism, shamanism - nu ştiu dacă a fost abordat, ca subiect eliadesc - şi alte teme de acest gen, sunt tratate cu mult respect şi cu ştiinţă, pozitivist, nu polemic, nu amatoristic, lucru care surprinde plăcut şi îndeosebi denotă lecturi asidue, descoperindu-ne o vocaţie până de curând absconsă, necunoscută publicului.

Mitologic, Oreste e fiul lui Agamemnon şi al Clytaemnestrei; Oreste, pare a fi un nume predestinat. În nici-o ipostază însă, entertainmentului. Şi, presimt că între faldurile de un misterios mov cardinal, multe se vor mai petrece.

Pentru că, privindu-te îndelung, Oreste, după cum îţi derulezi treaba - sublim, aş spune! - îmi laşi impresia că tu nu funcţionezi, ci oficiezi.

George Stanca

Mai multe