Dragă Roxana Vancea,

9 ianuarie 2017 20:56   Vedete românești
Ultima actualizare:

După modelul atracționist-promovator feminin: ”Mi-am pus busuioc în par, măi !//Să pot avea pe vino-ncoa’//Să fiu ochioasă, năbădăioasă,//Să se-mbulzească şi să mă iubească băieții”… devenit la vremea sa un mare cântec, am o idee. Pe tatuajul hipogastric propus de tine – o molie - pune o melodie ca Maria Tănase.

Iată, un eventual cântec cu textul “Mi-am tatuat o molie în chiloţi,// ca să nu o poată vedea toți”. Pe cuvânt, ești originală. Dar și ambiguă. Căci, ai lăsat lumea care a putut vedea tatuajul, nu musai a avut acces la el - inclusiv presa, că eu de acolo…- să creadă, că e un …futuraș cum zic cei mici…Efemeridă care abia aștepta să-i reteze ”domnul conte” aripioarele…Profund. Cu conotații cultural-mozartiene…și aeriene. Căci, liniile moliei tale par trasee pe un erotodrom… 

Și iată că, așa cum nu tot ce zboară se mănâncă, nu tot ce pare este ce pare. Din fluturașu-ți hipogastric ai făcut contrariul – o molie. Despre ele găsești o bibliografie excelentă. De pildă, la Octavian Paler. Să mă ierte memoria marelui scriitor că-l amestec într-o zonă meschin-epidermică, dar…ideile circulă te miri unde…                                                  

Repet, ca idee de marketing, să pui o molie în zone erogene pare eficient. Original. Inedit. Trăsnit…Cool…că nu nimeream vocabula… O denotă și popularitatea gestului tău. Fluturat, (”moliat”) în zeci de mii de exemplare printate. Un fluturaș - între noi, fie - era prea banal, romanțios; prea cromatic, comun… nu, nu nu mergea, dar molia?! ”Moliile au fost create de D-zeu pentru a le ține de urât oamenilor” susține suscitatul. Cui vrei tu să țină de urât moliuța ta intimă, Roxănica? Ție? Sau vizitatorilor ei antici și acceptați, inșilor de suflet și sex opus? E misterul tău, taina-ți prețioasă care te apără de aspiranți nedoriți la molia personală ?

Dragă Roxana, conchid că ești mai rafinată și profundă decât ne așteptam. Ai o imaginație bogată în remificații și semnificații. Ești simpatică și… de-a dreptul paradigmatică. Ține-ți-o numai așa: în simboluri…Și, la următoarea etapă, pune o zeitate hindusă, așa ca o oglindă. Un Bou!

Mai multe