Dragă Talisman,

6 iunie 2012 16:44   Vedete românești
Ultima actualizare:

Alin și Tavi. Tavi și Alin. V-ați certat și ați luat-o pe alt drum. Fiecare cu aia mă-sii, cum zice românu’ la supărare. Mă asuprește ideea că nu am citit despre al doilea scandal al unui divorț normal.

Chiar al treilea. Cine păstrează numele de Talisman? Cum se partajează repertoriul? Știu și eu că fiecare cântă cântecele lui și pe ale "noastre..." Căci, ați avut piese frumoase, de aia v-a iubit lumea. Nu că sunteți voi macho. Stagnați. Tavi, tu te preumbli prin campanii cu electoralul Acsinte, iar tu Alin, mă rog... Pe tine te-am întâlnit la majoratul fiicei părintelui Emil Cărămizaru de la Sf Gheorghe Nou. A fost chiar o surpriză, fiindcă la intrare am auzit o trupă rock, ca apoi să te văd pe tine, Aline! Cântă Talisman, mi s-a spus.

O secundă, în naivitatea candorii mele cvasi-virginale, am tresărit: "Cum, s-au împăcat?". Nu, e numai Alin. Aha. Ca unul care știe pe viu istoria rockului mi-am amintit o despărțire celebră. Am fost parte implicată, că era să mă și-nsor... la ruperea trupei feminine Venus.

Cu Liane Bieremberg (aud că a fost recent prin țară) și Vivi Iancu, pe de o parte, cu Nicoleta Păun - Mariana Șoitu pe de-alta. S-a făcut Venus L, (cu L de la PD-L..) și Venus-N. Au funcționat până au dispărut. Liane a emigrat, celelalte s-au angajat; la Radio Tobeasca, iar la tv, Nicoleta, care era și anu' trecut p-acolo, plus Mariana, Vivi pensionate... Nu mai spun ce scandal putea să fie cu numele Roșu și Negru. Și n-a fost.

L-a adoptat ca nume, Liviu Tudan. Rockerul cel mai constant rămas definitiv în țară. Nancy Brandes a plecat în Israel, nu a protestat. Țăndărică dus la Phoenix-ul "lui Covaci" - apropo!, de apartenență - a "occidentat" în Germania. Doar Tudan, care a fost colider, umăr la umăr cu Nancy, avea un drept moral să fie și Roșu și Negru. Ba, Liviu putea la fel de bine să-și revendice și Metronom-ul fraților Ureche, ușkiți dinainte de Revoluție, sau Sideralul abandonat de Mugur Winkler ..

.Măi băieți, talizmeniților, am o idee! O dau gratis. Cu condiția să-mi ziceți Nașu'. Păstrați rezonanța "talisman" și individualizați și mai bine pe proprietar. Alin cu TALINsman. Tavi cu TAVIsman...

Să vă fie-ntr-un ceas bun...

George Stanca, pamflet

Mai multe