Dragă Tiberiu Albu,

21 decembrie 2014 21:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Am simpatizat și am ținut cu dinții de tine. Din varii motive. Mai întâi, fiindcă ai voce. Și, apoi... fiindcă ai voce. Te-ai confruntat cu niște voci cu care rar ne vom mai întâlni în celebra emisiune. Anda, Maria, Aliona...Fabuloase.

Tu ai „sărit” peste celelalte prin genul abordat: rock. Ai și spus în culise că rock-ul nu prea e agreat de români. Și eu mă așteptam la această reacție. Aveam trista experiență a unui mare învins, Iulian Canaf. Și, totuși, ai biruit. Nu vorbim despre bani. Deși o sută de mii euro nu cresc pe miriștea din Bărăgan... dar cred că s-a votat și social. Cineva a spus despre tine că ești băiatul cu chitara venit din Orăștie. Fără școli, experiență scenică, fără o instrucție anume. Ești. Un Iohannis al Vocii. O spun, cu un aer romantic deloc jignitor... reține: ”Ești copilul străzii.” Produsul unui grup dintr-un parc, unde seara tinerii se distrau. Asta îmi amintește chiar de Cișmigiul Bucureștilor, unde prin anii ‘60 găseai un Liviu Tudan cântând ”Veniți cu noi/să dăm în câine cu-n pietroi...”Adică, de originele genului la noi. Prin premiul votat de public ai produs un moment istoric: ai reabilitat rock-ul românesc. Vorbesc de gustul public. Nu știu de ce, cu toate că a militat numai pentru libertate, fiind expresia ei, rock-ul la noi a fost uitat după Revoluție. Nu degeaba te-a felicitat Ambasada SUA...Ajunseserăm la câteva cluburi și festivaluri locale. Prea locale. Anonime.

Ai avut astfel și șansa de a ajunge pe mâinile lui Chirilă, un bun teoretician al genului, căruia îi adaugă și dramatismul de rigoare. Afirm că și Smiley te putea aduce acolo sus. Dar, ce să-i faci, nu te-a ”văzut” bine... Pe scurt ești și rezultatul miopiei benefice a lui Smiley... Ciudat destin. Sunt aproape sigur că vei fi o mare vedetă. Ca și alți concurenți din ediția 2014, cea mai tare din istorie ... Căci, să fiu iertat, l-am văzut pe câștigătorul de anul trecut produs de trompeta Brenciu. Nici nu știam că-l cunosc de undeva. Dispărut. Aici e și datoria PRO să-l impună. În cazul tău, nu se mai pune problema. Ca și Tudor Chirilă, recent sosit în juriu, te-ai impus singur. Prin valoarea ta. De-acum, poți să faci ce vrei dar... Vezi de faci.

Mai multe