După plecarea soției de acasă, Cataramă s-a dus să se infecteze cu Covid-19. Acum e în autoizolare

8 mai 2020 9:55   Vedete românești
Ultima actualizare:

Nu s-a lăsat! După ce a anunțat că vrea să se infecteze voluntar cu noul coronavirus, iar soția sa, Adina Alberts, a plecat de acasă, Viorel Cataramă și-a dus planul la bun sfârșit. Joi, a mers în comuna Bărbulești din Ialomița, unde până acum sunt peste 70 de persoane infectate, și s-a îmbrățișat cu localnicii. Acum s-a autoizolat și așteaptă simptomele.

„Intenţionez să mă infectez voluntar cu COVID – 19”, spunea Viorel Cataramă (65 de ani) zilele trecute, supărat că pandemia a dus la pierderea unor libertăți fundamentale și la prăbușirea economiei românești. Prin acest gest șocant, omul de afaceri încearcă să demonstreze că pericolul reprezentat de virus nu e atât de mare încât să justifice măsurile de izolare luate de autorități. Soția sa, Adina Alberts (51 de ani) nu a agreat ideea, așa că a decis să-și ia fiica și să plece de acasă. Imediat după ce acestea au părăsit domiciliul, Cataramă nu a mai pierdut vremea și deja a luat măsuri pentru a-și duce planul la bun sfârșit. Joi, omul de afaceri a mers în comuna Bărbulești din județul Ialomița, unde e focar de coronavirus.

Cataramă: „Nu neg ca în 2-3 săptămâni să fiu în mormânt”

„Eu am făcut cerere la trei spitale din București pentru a mă infecta voluntar, am primit răspunsuri negative sau nu am primit deloc raspuns, astfel încât am găsit varianta într-o localitate cu foarte multe persoane infectate cu coronavirus, cu grad mare de risc. Am mers, m-am îmbrățișat, e vorba de cetățeni de etnie romă, care au venit, foarte mulți, din străinătate: Spania, Italia. Am stat de vorbă cu ei, am socializat. Vreau să demonstrez că nu mi se întâmplă nimic. Sigur, eu nu neg existența COVID-19 și sigur că, teoretic vorbind, pot sa ajung în două-trei săptămâni chiar în mormânt. Dar numai teoretic”, a povestit joi Viorel Cataramă pentru Mediafax. Omul de afaceri le-a dus oamenilor măști de protecție, i-a pupat și i-a îmbrățișat pe cei care au dorit. „N-avem, domnule. De ce să ne fie frică degeaba? Dacă nu avem boală, nu suntem bolnavi, nu nimic, de ce să ne fie frică? Soția, ia-l pe domnul în brațe!”, a spus, curajos, un localnic.

După această ispravă, omul de afaceri s-a întors acasă și a intrat în autoizolare. „În momentul în care plec de aici voi fi singur, merg direct acasă şi mă izolez, astfel încât să aştept rezultatul”, a mai spus el.

Adina Alberts: „Drumurile noastre se despart pentru o perioadă”

Soția sa, medicul estetician Adina Alberts, i-a lăsat cale liberă și a părăsit domiciliul împreună cu fiica lor de 5 ani. „Ca medic, am văzut coronavirusul ca o ameninţare asupra oamenilor - pe care am jurat să-i protejez şi să-i ajut. Viorel Cataramă a ales să privească pandemia ca pe o ameninţare asupra economiei. Şi vrea să dovedească tuturor că are dreptate, supunându-se unui experiment riscant. Aşa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Ştiu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă şi de fiică. O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetiţa noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus”, a postat Adina Alberts pe Facebook.  

Mai multe