Dureros! Ce îi cânta Marius Ţeicu Patriciei când ea era doar o copilă

2 august 2017 18:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

O veste teribilă i-a îngheţat sângele în vene maestrului Marius Ţeicu. Miercuri dimineaţă, unica lui fiică, Patricia, pentru care compozitorul s-a dat peste cap să o salveze, şi-a dat ultima suflare pe patul de spital de la Institutul Clinic Fundeni după o luptă crâncenă cu leucemia. În urmă cu doar câteva luni, tânăra, care abia împlinise 41 de ani, a crezut că a învins boala, dar din păcate nu a fost aşa. Tatăl său este devastat, mai ales că cei doi erau extrem de apropiaţi, iar cu ani în urmă îi dedicase o piesă specială.

Nimic nu este mai dureros pentru un părinte decât să-şi piardă copilul, iar Marius Ţeicu şi soţia lui, Rodica, sunt dărâmaţi de când fiica lor s-a stins. Patricia a lăsat în urmă nu doar doi părinţi care nu mai ştiu cum să-şi stăpânească lacrimilie, ci şi un soţ îndurerat şi doi copii minori, pentru care a luptat cu zâmbetul pe buze ca să se salveze. Când a crezut că a scăpat, boala a îngenuchiat-o din nou, iar de data aceasta Patricia nu a mai fost atât de puternică, cum o învăţa tatăl ei când era doar o copilă.

Compozitorul i-a dedicat o piesă în care o motiva să muncească pentru a-şi face o carieră atunci când va fi mare şi să devină o stea. Ironia sorţii este că parcă versurile i-au fost predestinate Patriciei Rădulescu, al căruit suflet miercuri dimineaţă "s-a ridicat la cer", aşa cum au anunţat şi apropiaţii ei. Patricia Rădulescu nu a fost nici pe departe celebră ca tată ei, fiind unul dintre copiii de artişti care nu s-a folosit niciodată de numele părintelui pentru a ajunge cunoscută. Până să se îmbolnăvească, ea era profesoară de limba engleză şi avea o viaţă discretă departe de camerele de luat vederi.   

Mai multe