Ea e unica moștenitoare! Nepoata a condus-o pe ultimul drum pe îndrăgita Cristina Stamate

29 noiembrie 2017 15:21   Vedete românești
Ultima actualizare:

Lumea teatrului și-a luat rămas bun ieri, de la Cristina Stamate. Actrița a fost condusă la locul de veci din Cimitirul Bellu, de către colegi de scenă, fani, dar și de câteva rude. Este vorba despre nepoata sa, Cora, căreia i-a lăsat averea: un apartament și câteva bijuterii.

Jale mare ieri, la căpătâiul Cristei Stamate. La ora 11, trupul neînsufșețit al artistei de la Teatrul de Revistă Constnatin Tănase a fost depus în capela Cimitirului Bellu, unde aproape două sute de oameni au venit să-și ia ”adio” și să-I aducă un ultim omagiu. Din mulțime s-au remarcat și Monica Davidescu, Alexandru Lulescu, Nae Alexandru, Monalisa BAsarab, Cristian Simion sau Raluca Guslicov. Slujba a fost oficiată de cinci preoți, iar lângă sicriu a stat în permanență nepoata artistei, o doamnă  de peste 40 de ani, roșcată.

”Pe nepoata Cristinei Stamate o cheamă Cora. Cristina a avut doi frați, dintre care unul a murit în Isarel, din cauza inimii, iar celalălalt pe nume Valentin, are 81 de ani, locuiește în București și este foarte bolnav, tot de inimă suferă, a făcut un infarct  motiv pentru care nici nu a  venit la înmormânatare. Cora este fata lui Valentin, este de profesie inginer chimist, ca și tatăl ei, și are o fiică de 18 ani, pe nume Marina, pe care a botezat-o chiar Cristina Stamate. Ei i-a și lăsat apartamentul de pe Brezoianu și ce mai agonisise ea.  Ea este studentă la limbi străine, la Franceză - Engleză. A fost și această strănepoată la priveghi. Cristina nu a murit singură, cum s-a spus, doar că Cora s-a ocupat cât a outut și de tatăș ei, și de mătușă și de familia sa”, a declarat pentru Click! o sursă bine informată. La ora 13, alaiul funeral a însoțit sicriul Cristinei Stamate pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu, acolo unde artista ăși va dormi somnul de veci.

A divorțat la 31 de ani

Cristina Stamate a fost casatorita timp de 11 ani cu actorul Dan Ivanescu, de care insa divortat la doar 31 de ani si nu s-a mai recasatorit. Cum in timpul casniciei nu a avut copii, Cristina Stamate a trait apoi singura, pana saptamana trecuta, cand i s-a facut rau si a ajuns la spital, unde a murit luni dimineata. 

Cristina Stamate a murit în spital

Cristina Stamate era internată de joi, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. În momentul spializării, Cristina Stamate avea tensiune mare şi a fost găsită deshidratată. Luni dimineaţă, actriţa Cristina Stamate a încetat din viaţă, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. După ce marea actriţă Stela Popescu s-a stins din viaţă, Cristina Stamate s-a alăturat celorlalte stele, lăsând lumea teatrului românesc într-o durere cumplită.

Mai multe