Edward Sanda, “prinţul YouTube-ului”, are 20 ani și o surioară de 4 zile

19 februarie 2018 17:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

Are 20 de ani, e pe val în lumea muzicii, însă cel mai frumos cadou a venit din partea părinţilor, care i-au făcut... o surioară. Este vorba despre tânărul interpret Edward Sanda, care anul trecut a cucerit topurile alături de Ioana Ignat, cu piesa “Doar pe a ta” (29 de milioane de vizualizări pe YouTube). Anul acesta, Edward a revenit alături de Randi, cu piesa “Haine scumpe”.

Bucurie mare în familia lui Edward Gabriel Sanda, puştiul-fenomen al muzicii româneşti. Părinţii tânărului, Olimpia şi Viorel Sanda, i-au dăruit o surioară, Elizabeth, care s-a născut zilele trecute, pe 16 februarie 2018. Artistul este în al nouălea cer de fericire, chiar dacă diferenţa de vârstă dintre el şi surioară este cam mare. Tânărul s-a făcut remarcat încă de anul trecut în lumea muzicală, când a avut parte de o colaborare reuşită cu Ioana Ignat. Visa încă din adolescenţă să aibă succes, iar primul sprijin l-a primit din partea lui Randi.

Compozitorul a văzut potențial în el, dar pentru că era doar un copil, l-a sfătuit să își perfecționeze tehnica vocală și să învețe să cânte la un instrument. Abia apoi să se gândească la o carieră în industria muzicală. Edward a muncit mulți ani pentru a-și îmbunătăți tehnica vocală și pentru a învăța să cânte la chitară, iar anul trecut Randi l-a adus în echipa “Famous Production”. Succesul a venit instantaneu, iar videoclipul noii sale piese vorbește despre asta. Ani de zile a luat cursuri de canto, a învăţat să cânte la chitară şi a studiat la Liceul de Muzică “George Enescu” din Bucureşti şi a studiat la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport. După o riguroasă pregătire, timp în care s-a căutat şi o piesă care să i se potrivească, anul trecut s-a lansat la “Famos Production” melodia “Doar pe a ta”, în colaborare cu Ioana Ignat, fostă concurentă la “Vocea României”.

Astfel, la doar 19 ani, Edward a devenit artistul momentului. Piesa lui de debut, „Doar pe a ta” (feat. Ioana Ignat), a provocat frenezie în rândul ascultătorilor. A intrat în topul celor mai difuzate piese pe radio și TV, fiind numărul 1 luni la rând. Este cea mai descarcată piesa românească de pe iTunes și cea mai căutată melodie românească prin Shazam.

În toamna lui 2017 a primit și trofeul Media Music Awards - Best Shazam. După ce piesa şi-a făcut rodajul, iată că Randi şi echipa i-au încredinţat lui Edward o altă piesă, care se numeşte “Haine scumpe”. Videoclipul piesei a fost inspirat din viața sa, arătând cum Randi se decide să îl lanseze la “Famous Production”, casa lui de producție muzicală.

 „Haine scumpe” a fost compusă de Şandor Biro, cel care a compus și piesa “Doar pe a ta”. „Sper ca <Haine scumpe> să vă placă la fel de mult ca <Doar pe a ta>. Anul 2017 a fost extraordinar pentru mine, iar succesul de care s-a bucurat primul meu single mi-a permis să îmi văd visul cu ochii. Acelaşi lucru vi-l doresc și vouă – să vă vedeți visurile devenite realitate!”, spune Edward. 

Mai multe