El este omul din spatele succesului Carla’s Dreams
Îl cheamă Roman Burlaca, are doar 23 de ani și este regizorul videoclipurilor care adună milioane de vizualizări pe Youtube. ”Sub pielea mea”, ”Aripile”, ”Acele” sunt toate opera tânărului care privește de sus la veteranii Petre Năstase sau Iulian Moga.
În clasa a 12-a, Roman Burlaca se pregătea să dea la Facultatea de Drept, însă pe ultima sută de metri s-a răzgândit și a dat la Cinematografie. Acum, tânărul este student în anul 4 la Cinematografie, în Moldova, profesia regizor de film si tv, și și-a deschis încă din primul an un studio de producție, reușind performanţa ca, în mai puţin de patru ani, să regizeze aproximativ 30 de videoclipuri, în special pentru artişti din Moldova.
Cum s-a întâlnit cu Carla’s Dreams
Roman l-a cunoscut întâi pe internet pe solistul de la Carla’s Dreams, când proiectul era foarte la început, apoi au construit succesul împreună. Lucrează cu o casă de producție importantă, Global Records, și, în clipa de față, băiatul a cărui soră este actriță, mama, regizor de teatru, iar tatăl saxofonist, este în top și i-a surclasat pe veteranii Petre Năstase sau Iulian Moga.
”Nu m-aș descrie ca un tânăr care nu are regrete, scopuri, ci mai degrabă satisfacții și plăcere din munca pe care o face. Eu m-am trezit în mijlocul acțiunii și am zis «o, eu sunt aici deja». Am dat la Academia de Arte din Chișinău, la Facultatea de Film, sunt anul 4 și îmi doream să fac asta, dar m-am trezit cumva în mijlocul acestor ape.
Într-o zi, mi-am dat seama că «aoleu, stai că a început să meargă roata, iar eu trebuie să nu fiu cel care aleargă dupa roata, ci eu să fiu înaintea ei». Acum trebuie să țin ritmul. Chiar dacă sunt tânăr, am noroc că mi-am găsit nișa. Mie îmi place să fac videoclipuri mai cinematografice și neapărat cu nuanțe de suprarealism, plus că-mi plac cele în care există o tentă, dar o tentă frumoasă erotică, o tentă gustoasă chiar pe alocuri, cu sare și piper, nu urâtă.
Îmi plac oamenii care zboară în videoclipuri, tot felul de lucruri care se întâmplă în suprearealism, pentru că noi oamenii suntem obosiți de rutină, de formele standard de viață. Așa suntem noi făcuți, că întotdeauna ne interesează ceea ce nu s-ar întâmpla”, a spus Roman Burlaca pentru Europa FM, din Chișinău.