Elena Băsescu revine în politică? Ce a declarat fiica cea mică a fostului președinte

30 decembrie 2019 15:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

Elena Băsescu (39 de ani) pare să-și pregătească întoarcerea în politică. Fiica cea mică a fostului președinte al României, europarlamentar în perioada 2009-2015, autoarea unor gafe memorabile în Parlamentul European, a transmis câteva semnale ambigue pe rețelele sociale, iar fanii au rugat-o să tranșeze chestiunea.

Elena Băsescu s-a lăudat pe rețelele sociale că a participat la petrecerea de Crăciun a organizației Partidului Mișcarea Populară sector 1. Nimic ciudat aici, dacă ținem cont de faptul că tatăl ei, Traian Băsescu, este președintele de onoare al partidului, iar Elena a susținut public candidații formațiunii la alegerile din ultimii ani.

Mai mult, EBa participase și anul trecut la petrecerea de Crăciun a  aceleiași organizații. Și totuși, dacă anul trecut mezina fostului președinte și-a vizitat colegii de partid împreună cu copiii, de data aceasta, totul a avut un aer mai serios. Și discursul Elenei Băsescu a sunat mai degrabă ca o declarație de intenție, fostul europarlamentar anunțând că urmează să se implice activ în acțiunile partidului în anul electoral 2020.

”Petrecere de Crăciun la #PMPSector1

Am încheiat anul politic în cel mai frumos mod – alături de colegii din organizaţia Partidului Mişcarea Populară Sector 1. Se confirmă încă o dată că #PMP are nu doar un electorat consolidat, ci şi o bază de membri cum sigur nu există prin alte părţi.Cred că un #PMPde10 în anul electoral 2020 este o ţintă realistă. Mă voi implica activ în acţiunile colegilor de la Sectorul 1 în perspectiva anului viitor care vine cu două rânduri de alegeri: locale şi parlamentare.Felicitări încă o dată deputatului Sebastian Moise, noul preşedinte al PMP Bucureşti, pentru cel mai bun rezultat la alegerile prezidenţiale cu organizaţia Sectorului 1.Sărbători fericite tuturor!”

Imaginile și declarațiile Elenei i-au pus pe gânduri pe fanii vedetei, care se obișnuiseră s-o vadă, în ultimii ani, mai degrabă în postura de mamă, de iubită săritoare sau de mică afaceristă cu haine pentru copii. Aproape că uitaseră de cariera politică a Elenei Băsescu, încununată, totuși, cu un mandat de europarlamentar.

Prin urmare, Elena a primit, pe Facebook, solicitarea de a-și clarifica statutul. ”Vrem să candideze în cursa pentru locale Elena Băsescu la PMP”, ”Eu credeam că lucrezi la privat”, i-au scris prietenii virtuali. Atentă la comunicarea cu potențialii alegători, fiica fostului președinte a răspuns imediat, chiar dacă nu neapărat concludent: ”Nu lucrez la partid, este doar «hobby»”.

Unde lucrează de fapt Elena Băsescu

Elena Băsescu a devenit mamă pentru a treia oară la începutul lunii iunie 2018, așa că, cel mai probabil, ea se află încă în concediul pentru creșterea copilului. Ultima oară, fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu era angajată la Camera de Comerț. După ce a născut, EBa și-a ajutat fostul iubit să gestioneze afacerea cu pizza la bucată și a lansat o linie vestimentară pentru copii.

Prima slujbă a Elenei a fost de economist cu jumătate de normă la Luxten, apoi a intrat în politică, avansând rapid în carieră și obținând un mandat de europarlamentar, în perioada 2009-2014.

Din păcate, mezina lui Traian Băsescu a moștenit de la tatăl ei numai ambițiile politice, nu și talentul lui oratoric. Astfel, Elena s-a remarcat, în scurta ei carieră pe scena politică, mai degrabă prin discursurile ei pline de stângăcii decât prin inițiativele legislative.

Citește și:

EXCLUSIV Elena Băsescu și Cătălin Tomată au deja vieți separate. Cum i-am surprins după despărțire

Elena Băsescu, în haine de firmă, Ioana Băsescu, «modestă» şi nemachiată. Cum arată pe stradă

Mai multe