Emoționant! Un concurent de la "Chefi la cuțite" gătește zilnic pentru oamenii străzii. Și el a avut o viață grea

9 decembrie 2020 13:57   Vedete românești
Ultima actualizare:

În urmă cu 4 ani impresiona exigentul juriu de la "Chefi la cuțite", azi face fapte admirabile pentru oamenii care nu au ce mânca. Daniel Ardelean, fost concurent în emisiunea culinară de la Antena 1, gătește zilnic pentru oamenii nevoiași, la un centru social din Baia Mare.

Proiectul social în care este implicat acum Daniel Ardelean se desfășoară pe o perioadă de 5 luni, anunță Observatornews.ro. Reporterii Observator l-au vizitat pe Daniel la cantină, unde făcea ce știa el mai bine: hrană cu suflet și cu gust. "Facem o supă de tăiţei şi la felul doi pulpe de pui cu piure de cartofi şi o să facem un sos de legume. Sunt oameni de pe stradă şi eu mi-am făcut un test, de multe ori. Dacă nu mănânci o zi întreagă, înţelegi ce trăiesc ei în fiecare zi. Asta mă determină pe mine foarte mult să le pregătesc de mâncare", a declarat el pentru sursa citată. Centrul social în care gătește Daniel este coordonat de un preot catolic încă din anul 1994.

A concurat la "Chefi la cuțite" în 2016

Daniel Ardelean este originar din Cavnic și a început să gătească de mic, iar în 2016, pe când avea doar 19 ani, a intrat în echipa lui Florin Dumitrescu, la Chefi la Cuţite. Celebrul chef i-a remarcat talentul și l-a încurajat să-și ducă visul mai departe. „Tu ești singurul care a înțeles de ce a plecat acasă. Ai plecat pentru că ești tânăr. Ești bun pentru vârsta ta. Ai fost printre cei mai buni din platou și pariul meu pentru finală. Ai plecat pentru că nu ai experiența necesară să joci încă rolul pe care ți-l dorești. Ai înțeles că trebuie să înveți și asta este mai important decât orice”, îi spunea Florin Dumitrescu lui Daniel Ardealean, în momentul eliminării.

Daniel Ardelean, poveste de telenovelă: nevoit să gătească de mic, pentru frații lui

În 2016, când a participat la "Chefi la cuțite", Daniel Ardelean avea 19 ani a impresionat și cu povestea de viață, nu doar cu talentul.

"Suntem o familie de muzicieni. Pe toţi şase Dumnezeu ne-a înzestrat cu acest dar. De mici cântam în Biserică. Apoi am început să cânt la pian şi, mai târziu, la chitară. La naştere am avut reflux gastro-esofagian, acesta nu-mi permitea să mă dezvolt ca un copil normal, din contră chiar am slăbit (Am crescut pe cântarul de bucătărie…de acolo cu bucătăria). Fiind prea mic medicii n-au avut soluţii aşa că părinţii mei s-au rugat şi am fost vindecat supranatural", povestea Daniel Ardelean cu nostalgie despre copilăria lui.

Pentru că tatăl a plecat în străinătate ca să le asigure un trai decent, iar mama a fost nevoită să plece pentru scurt timp de acasă, Daniel a fost nevoit să se apuce de gătit pentru fraţii lui. "Cu bucătăria de acasă primul contact l-am avut la 5, 6, 7 ani. Bunicii mei s-au îmbolnăvit şi mama trebuia să se ducă mereu la ei, aşa că io, prăpăditul făceam mâncare pentru familie. Am învăţat fripturi, preparate de bază, încetul cu încetul. Am făcut chestii pe care nu le mâncau nici măcar câinii. În Oradea a făcut un curs de bucătar, apoi am venit în Bucureşti şi am urmat un curs de bucătar-şef".

"Pregătim aproximativ 40 de porții la fiecare cină"

Dragi prieteni, împreună cu " Asociatia Pentru Suflet" ne-am angajat să dăruim o cină caldă în fiecare marți și miercuri, persoanelor care nu au locuință și trăiesc pe strada. Mai jos găsiți câteva poze de săptămâna trecuta. Pregătim aproximativ 40 de porții la fiecare cină. Vă provoc și pe voi să susțineți acest micuț proiect! Orice donație este binevenită, fie că este vorba de alimente, bani sau chiar tu poți să dai o mână de ajutor cu pregătirea mesei", scrie Daniel e pagina lui de Facebook, unde puteți afla mai multe detalii despre proiectul caritabil.

Citește și:

Premieră! Antena 1, lider de audiență de 1 Decembrie, chiar de ziua PRO TV. "Chefi la cuțite", peste "Vocea României"

„Chefi la cuțite” se apropie de final! Ce concurent a fost eliminat din echipa lui Sorin Bontea

Mai multe