Esca, te învăţăm noi să faci salata de vinete perfectă!

12 iulie 2015 22:06   Vedete românești
Ultima actualizare:

Imagine rară cu Andreea Esca (42 de ani) cu şorţ la gât, crăcănată pe o băncuţă, în curte, şi cu un castron de salată de vinete între picioare, în care amesteca de zor. Simpatica ştiristă de la PRO TV a avut însă ceva probleme în rol de gospodină şi s-a plâns celor aproape 400.000 de fani de pe Facebook.

“După ce m-am săturat să găsesc aşchii din tocătorul de lemn în salata de vinete, am găsit soluţia. O sculă de grădinărit sau de zugrăvit, nu ştiu. Cine m-ajută să-mi spună la ce se foloseşte de fapt?”, a întrebat Andreea, iar răspunsul a venit instant, de la un prieten virtual: “este un feliator de pizza”. Iar pentru problema aşchiilor de lemn care îi rămân în salată, o ajutăm noi pe Andreea cu câteva ponturi: să folosească un tocător din plastic sau din sticlă. Mixerul este contraindicat, deoarece metalul oxidează vinetele şi le schimbă culoarea şi gustul.

Iată reţeta simplă şi delicioasă!

Tânărul chef Andrei Ţandără le-a propus cititoarelor revistei “Click! Poftă Bună” o salată de vinete de inspiraţie grecească.

  • Ingrediente: 400 g vinete coapte, o ceapă mică tăiată mărunt, 5 căţei usturoi tăiaţi fin, 50 ml ulei, zeamă de lămâie, câteva măsline tăiate, un ardei kapia copt tăiat cubuleţe, sare, piper.
  • Mod de preparare: Coci vinetele, le toci, torni uleiul și freci bine. Adaugi restul ingredientelor pe rând și amesteci cu un tel. Potrivești de sare și piper și torni zeama de lămâie.

Mai multe