Eugen Cristea l-a înlocuit pe Papaiani pe scenă

4 octombrie 2016 20:46   Vedete românești
Ultima actualizare:

Sebastian Papaiani nu a mai apucat să urce pe scenă în piesa de teatru “Amadeus”, însă rolul său a fost preluat de actorul Eugen Cristea, care va duce mai departe ştafeta.

Pe 27 septembrie, la 80 de ani, actorul iubit de o ţară întreagă  a plecat dintre noi. Ultima reprezentaţie teatrală a lui Sebastian Papaiani era cea regizată de Toma Enache, intitulată “Amadeus”, a cărei premieră a avut loc în mai, 2015. Din păcate, accidentul vascular cerebral suferit de actor în această primăvară, l-a ţinut pe Sebastian departe de scenă. Spera să-şi revină şi să-l joace din nou pe Împăratul Joseph al II-lea, alături de Ion Dichiseanu şi de George Piştereanu, însă n-a mai avut zile.

Odată cu decesul artistului, regizorul a trebuit să găsească un alt actor, astfel că cel care a preluat rolul este Eugen Cristea, care ne-a încântat copilăria cu emisiunea “Feriţi-vă de măgăruş!” (TVR). Astfel, Cristea va duce mai departe misiunea lui Papaiani  în reprezentaţiile de duminică, susţinute la Slatina, la “Centrul Cultural Eugen Ionescu”.

Mai multe