Eusebiu Ştefănescu va fi înmormântat marţi

15 martie 2015 14:44   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actorul Eusebiu Ştefănescu, care a murit sâmbătă spre duminică, la Spitalul Militar din Capitală, va fi înmormântat, marţi, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Bucureşti, în jurul orei 13.30, a declarat, pentru mediafax.ro, soţia acestuia, Vali Ştefănescu.

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus luni, la Teatrul Mic din Capitală, după ora 12.00, pentru ca cei care l-au cunoscut şi apreciat să îi poată aduce un ultim omagiu.

Eusebiu Ştefănescu suferea de cancer cerebral

Actorul Eusebiu Ştefănescu, unul dintre cei mai buni recitatori de poezie, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 70 de ani, la Spitalul Militar din București.

"Avea o tumoare care s-a dovedit a fi cancer. A făcut radioterapie, dar tumora s-a extins", a spus soția actorului, precizând că acesta a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Eusebiu Ştefănescu fusese diagnosticat de medici cu o tumoare la cap, în anul 2013, iar până acum actorul a fost operat de trei ori.

Prima intervenţie chirurgicală a suferit-o în 2013, urmând apoi alte două operaţii, în luna ianuarie 2014.

Eusebiu Ştefănescu, o viaţă pe scenă

Eusebiu Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, pe 3 mai 1944. A fost actor al Teatrului din Ploieşti timp de 16 ani, apoi la Teatrul Mic şi la Teatrul Naţional din Capitală. A jucat în filme celebre, precum "Colierul de turcoaze", "Ringul", "Figuranţii", "Liceenii Rock'n'Roll" şi şi-a împrumutat vocea în multe filme de animaţie.

Eusebiu Ștefănescu a absolvit Institutul de Artă Cinematografică și Film din București în 1967. De asemenea, acesta a fost profesor universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion.

Actorul a jucat şi în filme precum "Departe de Tipperary", "Ana", "Falansterul", "Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu", "Dragostea mea călătoare", "Destinația Mahmudia", "Colierul de turcoaze", "Noi, cei din linia întâi", "Pădurea de fagi", "Figuranții", "Maria și marea", "Vinovatul", "Telefonul", "Trahir", "Meurtres sous hypnose", "Merge și așa", "Despre morți numai de bine", "Păcală se întoarce", "Duminica pierzi sau câștigi".

În 2013, Eusebiu Ştefănescu a fost numit Cetățean de onoare al municipiului Ploiești.

De asemenea, în 2013, Eusebiu Ştefanescu a fost premiat de Uniunea Cineştilor din România (UCIN) pentru prestigioasa activitate în domeniul filmului, teatrului şi învaţământului universitar.

Mai multe