EXCLUSIV Benone Sinulescu a fost externat. Impresarul Ionuț Pavel: ”Se cam spală pe mâini după câte văd”

22 iulie 2021 17:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

Benone Sinulescu (84 de ani) a fost externat joi, 22 iulie, din Spitalul Județean Arad. Artistul a fost internat timp de două săptămâni la Urgență, după ce a fost găsit căzut în casă în stare de inconștiență de către soția sa, Elena.

Benone Sinulescu a fost internat în 10 iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad și a fost supus mai multor seturi de analize medicale, în toată această perioadă. După ce a căzut inconștient în casă, artistul a fost dus de către soția sa, Leni, la un centru de îngrijiri paleative. Fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, a alertat însă opinia publică, invocând faptul că starea maestrului se înrăutățise, acesta fiind transferat ulterior la secția UPU a Spitalului Județean Arad.

După două săptămâni de îngrijire, medicii Spitalului Județean din Arad au decis să-l externeze pe artist, deși la un moment dat se pusese problema unei intervenții chirugicale. Impresarul Ionuț Pavel a dezvăluit că însuși Raed Arafat i-ar fi propus soției artistului să meargă să-l opereze la Timișoara, însă aceasta a refuzat categoric. Impresarul Ionuț Pavel s-a arătat uimit de decizia medicilor din Spitalul Județean Arad de a-l externa după doar două săptămâni pe maestru. “Se cam spală pe mâini după câte văd. Le-o fi frică si atunci l-au trimis acasă. Acum să-și asume dacă mâine moare. L-au trimis într-un loc mai puțin pregătit să îl primească decât atunci când era în centrul de îngrijiri paleative.Un gest ca ăsta seamănă cu a arunca pisica. Ei acum nu mai pot fi trași la răspundere și nu mai sunt obligați să-l opereze. Puteau măcar să transmită analizele lui la Timișoara”, a declarat Ionuț Pavel, în exclusivitate, pentru Click!

Profesor Anton Hadăr: „Fac apel la conducerea spitalului din Arad să-l mai ţină internat”

Profesorul Anton Hadăr, bun prieten al lui Benone Sinulescu, a declarat că soţia acestuia ar fi dorit ca medicii de la Arad să-l mai ţină internat. “Medicii au ajuns la decizii distincte şi doar unul ar fi dorit să-l opereze, dar acela nu e chirurg cardiovascular. Soţia ar fi dorit să-l mai ţină internat. Eu însumi fac apel la conducerea spitalului din Arad să-l mai ţină până se găseşte o soluţie mai bună. S-a apelat şi la medici din Franţa. Diagnosticul nu e atât de clar, dar problemele lui pleacă de la carotidă. Ambele artere sunt infundate. Aici dacă s-ar interveni, s-ar produce o irigare mai buna a creierului”, a declarat Anton Hadăr, pentru România TV. Benone Sinulescu suferă de Alzheimer şi de câţiva ani are grave probleme cu inima.

Citește și:

Noi detalii de la medici despre starea lui Benone Sinulescu! «Are mai multe afecțiuni»

Soția lui Benone, primele explicații legate de starea artistului: „Fostul impresar a răspândit informații false”

Mai multe