EXCLUSIV Dorin Anastasiu a murit cu ultima dorinţă neîmplinită
Îndrăgitul compozitor şi interpret Dorin Anastasiu, care făcea ravagii în anii comunismului cu piesele sale de dragoste, s-a stins la 78 de ani cu o mare dorinţă neîmplinită. „Prinţul”, cum era supranumit, şi-a dorit în ultimii ani să-şi adune creeaţiile muzicale pe un singur album.
Ne-a mai părăsit un artist îndrăgit! Dorin Anastasiu a plecat dintre noi sâmbătă, 18 septembrie, cu o mare dorinţă: îşi dorea să scoată un album cu piesele sale lansate de-a lungul anilor precum "Arlechino", "Manuela" sau "Chiar dacă tu". Ultima să apariţie a sa în public a fost la lansarea unui album al lui Cornel Constantiniu, în 2019, după care a început să plănuiască această relansare.
"Îşi dorea cu ardoare să lanseze acest album cu piesele sale, să adune poate într-un dublu CD melodii de care multă lume nu îşi mai aducea aminte. De aceea şi venea la evenimentele organizate de Paul Stîngă şi pe care le prezenta Octavian Ursulescu. Dar a venit pandemia şi nu a mai apucat să facă nimic deşi îşi dorea foarte mult", ne-au spus surse apropiate acestuia.
«Un prinț a fost Dorin»
Chiar Dorin Anastasiu ne-a povestit, în 2019, planurile sale. “Am văzut cum tinerii încă mai ascultă muzică veche şi o cântă. Mă pregătesc să lansez anul viitor cu cei de la Casa de discuri «EuroStar» un album cu cele mai frumoase şi mai bune melodii din repertoriu. Suntem în faza de proiect, momentan. Încercăm să reînviem vremurile apuse cu muzica noastră, cu piesele care odinioară au fost şlagăre”, povestea el. Din păcate, nu a mai apucat, însă poate o vor face copiii lui sau soţia, Doina Anastasiu, regizor al unor spectacole şi emsiuni de televiziune. Fiica, Raluca Anastasiu e fosta elevă la "Şcoală Vedetelor", e plecată din ţară de ceva vreme, însă ea i-a moştenit talentul muzical.
Dorin Anastasiu, biografie
Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943, şi, timp de trei ani, în perioada 1954-1957, a urmat cursurile Şcolii de coregrafie din Bucureşti. În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar anul următor, la TVR. În anii de glorie a fost în mai multe turnee, peste graniţă, în Polonia, Mongolia, URSS, Germania, Tunisia, Austria, Spania şi în Israel. A colaborat cu Teatrul de revistă ”Constantin Tănase” şi a fost angajat la Teatrul ”Ion Vasilescu”, ”Estrada Armatei” şi la Teatrul “Al. Davila”, din Piteşti. Dorin Anastasiu a cochetat şi cu cinematografia, după ce a absolvit ”Şcoala populară de artă”, unde s-a perfecţionat în muzică şi în actorie. A dublat mai multe personaje în filmele de desene animate, dar a jucat şi în celebra comedie ”Cucoana Chiriţa”, realizată în 1986, unde i-a avut colegi de filmări pe Dem Rădulescu şi pe inegalabila Draga Olteanu Matei, care a interpretat rolul principal.
„Un prinţ a fost Dorin…Un Prinţ în apariţie, în atitudine, în cântec”, a scris îndurerară Angela Similea, alături de care a câştigat, acum mai bine de 50 de ani, trofeul „Cerbul de Argint“.
Artistul va fi înmormântat marți
Regretatul compozitor va fi condus pe ultimul drum marţi, 21 septembrie, potrivit anuţului făcut de familia îndurerată. El a fost depus la Paraclisul cimitirului Sfânta Vineri. Dorin Anastasiu avea doi copii, Raluca şi Virgil Alexandru. Fiica i-a moştenit talentul muzical, debutând în ”Şcoala Vedetelor”, apoi activând ca solistă, în Anglia. Fiul este medic stomatolog, dar şi preot, în Râmnicu-Vâlcea. “El are un cabinet de stomatologie şi, pentru că a fost plăcut de cei din jur când vorbea, i s-a propus să se facă preot. A făcut şi Facultatea de Teologie, din Sibiu, şi a fost făcut diacon şi preot. Este căsătorit şi are o fiică, Maria, studentă la Stomatologie”, declara, pentru Click!, Dorin Anastasiu, în urmă cu trei ani.
Citește și:
A murit cântăreţul Dorin Anastasiu, la 78 de ani. A câștigat „Cerbul de argint” în urmă cu 50 de ani