EXCLUSIV Drama pe care o trăiește Mihai Trăistariu cu fratele lui, copleșit de datorii: "Și acum o lună i-am plătit impozitul"

10 mai 2021 14:31   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mihai Trăistariu ( 41 de ani) a hotărât să îngroape războiul care durează de ani de zile între el și fratele său, pictorul Vasile. I-a transmis fratelui său felicitări de ziua lui de naștere, pe 10 mai, când acesta împlinește 46 de ani, asta după ce i-a plătit impozitul la casă și i-a trimis aproape lunar sume de bani pe perioada pandemiei, ca să supraviețuiască.

De la moartea mamei lor, fratele lui Mihai Trăistariu, pictorul Vasile, a intrat în depresie, și-a dat demisia de la muncă (a fost profesor de desen) și s-a înstrăinat de lume. În tot acest timp, Mihai a rămas să-l întrețină pe acesta, căci bărbatul, care trăiește la Piatra Neamț, nu mai avea bani de chirie și ajunsese să mănânce din mila oamenilor. Și luna trecută, Mihai Trăistariu i-a plătit impozitul fratelui său, căruia pe toată perioada pandemiei i-a trimis sume între 500-1000 de lei pentru a putea supraviețui.

Mihai Trăistariu: "Ajunsesem în situația să-i plătim facturile"

“După ani de zile de războaie și discuții între noi, am hotărât să ne împăcăm chiar de ziua lui. El după moartea mamei noastre, în 2006, a mai predat puțin, el fiind profesor de desen și după care și-a dat demisia. De atunci a început războiul dintre el și noi, ceilalți frați, că ne-am speriat că va trebui să-l întreținem toată viața, el neavând venituri ne-am gândit cum o să-și plătească el întreținerea, lumina, chiria, ce o să mănânce etc. O perioadă a mai vândut câte un tablou, două, dar apoi s-a împotmolit și tot timpul apela la noi: că i-a tăiat lumina, gazul. Mi-au spus oamenii că se ducea la Mânăstirea Bistrița lângă Piatra Neamț, special ca să mănânce, că nu avea mâncare. Mă dărâmau lucrurile astea! Ajunsesem în situația să-i plătim facturile, mă sunau de la Asociația de locatari că nu și-a mai plătit întreținerea de 7-8 luni, că îl dau în judecată și trebuia să-i plătesc eu. Și acum o lună i-am plătit impozitul pe apartament că nu era plătit de doi ani. Pe perioada pandemiei i-am tot trimis de vreo 5-6 ori niște bani, 500-1000 de lei ca să supraviețuiască. Nu știu ce să mai facem cu el, dar cert este că m-am împăcat acum două săptămâni când am și fost în vizită la el”, a povestit Mihai Traistariu, în exclusivitate pentru Click!

Are doi frați și o soră

Mihai Trăistariu provine dintr-o familie de artiști. Tatăl, Gheorghe Trăistariu, a fost pictor, iar mama, Natalia Trăistariu (născută Antohi), a studiat medicina și a cântat în tinerețe. Interpretul are trei frați: Geanina, Constantin și Vasile. Toți cei patru frați au studiat câte un instrument în copilărie.

Citește și:

Mihai Trăistariu, supărat pe fratele lui: „Mi-a dat foc la apartamentul de la mare”

Trăistariu s-a împăcat cu fratele pictor, care-l tapa de bani

Mai multe