EXCLUSIV Leonard Miron: "Mama a murit demn, fumând o ultimă ţigară"

7 ianuarie 2015 23:08   Vedete românești
Ultima actualizare:

Leonard Miron, fostul prezentator TVR, trece prin cea mai dureroasă perioadă a vieţii sale. Măicuţa sa dragă, pe care a iubit-o nebuneşte, a părăsit această lume, în urmă cu patru zile. Femeia, bolnavă de cancer pancreatic din 2013, a refuzat să mai urmeze tratamentul care îi putea prelungi viaţa.

Zilele trecute, Leonard (45 de ani) a sosit într-un suflet din Anglia, unde locuieşte,  pentru a-şi conduce mama pe ultimul drum. „Nu mă pot opri din plâns. Mă simt aşa de vinovat, deşi a fost decizia ei să plece aşa cum a trăit, cu demnitate, refuzând orice tratament, fumând o ţigară şi bucurându-se de ultimele secunde de viaţă”, ne-a declarat Leonard, miercuri, răvăşit de durere. 

Între el şi mama lui, Mariana Silvia (72 de ani), a fost o legătură de suflet, uneori chiar paranormala. “Am vorbit cu ea chiar în ziua în care a murit, pe 4 ianuarie, dimineaţa. Spunea că se simte mai bine, nu m-a lăsat să vin să o văd. După câteva minute de discuţie, a zis că sună cineva la uşă şi mi-a închis. La nici o oră de la convorbire, m-a căutat vecinul ei, ca să mă anunţe că a găsit-o fără suflare, pe podea. Mama era o femeie foarte deşteaptă, a fost directoare de staţiune viticolă, ştia că boala e gravă, aşa că nu m-a lăsat să o ajut. A refuzat să vină la o clinică din Anglia, a refuzat chiar şi tratamentul din ţară. Zicea că nu vrea să se chinuiască pe un pat de spital”, ne-a mai spus el.

Femeia şi-a dorit să fie incinerată, dar Leonard a îngropat-o miercuri în cavoul familiei din Cimitirul Sf. Gheorghe, din Piteşti. “Mama a vrut să fie dusă la crematoriu, nu voia să o plângă nimeni. Mie mi-a fost însă frică de gura lumii şi am îngropat-o creştineşte. Înainte de înmormântare, cu o seară, am primit însă un semn de Dincolo. Mi-a pocnit becul în baie şi n-am mai avut curent în casă. O vecină mi-a zis că era sufletul mamei, care voia să-i respect dorinţa. Cred că toată viaţa mă va mustra conştiinţa”, ne-a mai spus el.

Coroană cu mesaj emoţionant de la iubitul lui Leonard

Miguel, partenerul de viaţă al lui Leonard, n-a fost prezent la înmormântarea femeii. “Mama îl iubea teribil pe Miguel, îi trimitea pachete cu mâncare, ea nu m-a judecat niciodată pentru dragostea noastră. Miguel a vrut să mă însoţească în România, dar i-am zis că mai bine rămâne acasă. A trimis o coroană de trandafiri roşii, pe care a scris: “Dacă dragostea mea te-ar fi putut salva, ai fi trăit o eternitate”. Spaniolul Miguel şi Leonard sunt împreună de 13 ani.

Mai multe