EXCLUSIV Pictoriţa de la castel, 7.000 de lei pe lună la întreţinere
Una dintre părţile cele mai proaste ale iernii este că umflă facturile la întreţinere. Este greu cu una, cu două camere, însă nu vă imaginaţi cum e cu 30 de camere! Atâtea are castelul pictoriţei Mariana Calfa, iar facturile din prima lună cu frig, noiembrie, i-au cam zguduit bugetul – 7.000 de lei. Cu 40% mai mult faţă de luna trecută.
A visat de mică să locuiască într-un castel, ca prinţesele, însă nu se gândea pe atunci la lucruri mai „pământene”, respectiv la întreţinerea din timpul iernii. Pentru noiembrie, gazele au venit 2.048 lei, curentul 2.463 lei, apa 618 lei, vidanjarea 1.400 lei, plus ridicarea gunoiului şi cablul – alţi 543 lei. În total, 7.072 lei. Şi este doar începutul.
În noiembrie nu au “duduit” caloriferele aşa cum se întâmplă acum, deci pe viitor aşteaptă facturi şi mai mari.
„Partea bună este că nu locuiesc singură, ci mai sunt rude, prieteni, care stau pe la mine şi contribuie şi ei la întreţinere. Eu, însă, am un corp separat de clădire, este clar că eu plătesc grosul”, spune Mariana Calfa (43 de ani).
La aceste cheltuieli lunare de întreţinere se adaugă şi micile reparaţii. Castelul de pe malul lacului Fundeni are 30 de camere, cel puţin 15 băi şi 8 bucătării. Este normal ca în permanenţă să aibă ceva de lucru. „Ba se strică o hotă, ba trebuie înlocuit un frigider, ba de renovat un dormitor, de schimbat mobila într-o bucătărie... În fiecare săptămână trebuie să umblu prin magazine să cumpăr diverse, m-am specializat în şuruburi, racorduri şi aparatură electrocasnică”, mai spune pictoriţa.
Însă cea mai mare nemulţumire este faptul că pe strada ei nu e canalizare şi săptămânal trebuie să cheme pe cineva cu vidanja. „E un stres foarte mare. Sper să ni se facă şi nouă canalizare, că nu se mai poate”.
Ovi, prima întreţinere de iarnă în casă nouă
După ce primii doi ani de când s-a mutat în România a stat în chirie, Ovi a decis, la începutul acestui an, să-şi cumpere casa lui şi să se stabilească definitiv aici. Zis şi făcut. În primăvară a semnat actele şi a devenit proprietarul unei căsuţe cochete în Paradisul Verde din Corbeanca. Are 200 mp, un living spaţios, o bucătărie imensă şi un birou la parter, iar la etaj trei dormitoare, un dressing şi două băi. Nu e o casă mică, dar nici palat, însă, cum are încălzire prin pardoseală, întreţinerea pentru noiembrie a juns la 2.500 de lei.
La vila Mandinga, 800 de lei pe căldură şi curent
Trupa Mandinga a închiriat o viluţă drăguţă în Popeşti-Leordeni. Are două etaje şi o mansardă, 6-7 camere, curte mare cu piscină şi foişor. Aici locuiesc doi dintre băieţii trupei, însă casa nu e niciodată pustie, fiind, de fapt, locul de întâlnire şi de repetiţii al întregii formaţii. „Recent ne-am făcut un studio în care compunem atât pentru noi, cât şi pentru alţi artişti. Se cheamă Happiness Production”, spune Elena, solista trupei. Tineri cuminţi, responsabili, nu au făcut risipă de resurse luna trecută, astfel că întreţinerea a ajuns la doar 800 de lei (500 lei căldura şi 300 de lei curentul).
Anamaria Prodan a plătit 3.000 € la vila cu 5 etaje
De un an de zile, Anamaria Prodan cu soţul şi copiii s-au mutat într-o vilă mai mare şi mai frumoasă, tot în Snagov. Are 5 etaje şi 14 camere.
Un bloc în toată puterea cuvântului, numai că în el locuieşte o singură familie. Care, în acest caz, trebuie să suporte toate cheltuielile de întreţinere. „Avem centrală proprie, iar pentru noiembrie toate cheltuielile au ajuns la 3.000 de euro”, a povestit impresara pentru Click!.