Exclusiv! Tatăl lui Irinel Columbeanu a murit la azilul de bătrâni

15 septembrie 2016 15:16   Vedete românești
Ultima actualizare:

Tatăl lui Irinel Columbeanu a murit joi dimineață, 15 septembrie, la azilul de bătrâni de la Ghermănești (Snagov), unde fusese internat de fiul său anul acesta. Ion Columbeanu avea 90 de ani.

Ion Columbeanu a murit la azilul de bătrâni din Snagov în dimineața zilei de 15 septembrie. Patronul azilului, Ion Cassian, a confirmat vestea pentru reporterii Click! ”Am aflat în această dimineață că a murit. Eu sunt în vacanță în Grecia. Știu doar că a făcut infarct”, a declarat Ion Cassian pentru Click! Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase. Mai exact, din 1961 până în 2002.

Copleșit de durere, Irinel Columbeanu a evitat să dea prea multe detalii. ”Într-adevăr, tata a murit. Trecem prin clipe grele și aș vrea să ne respectați durerea”, a spus Irinel Columbeanu pentru Click!

Tatăl lui Irinel Columbeanu fusese internat în luna mai de către fiul său. "După mult timp în care am încercat să-i explic că e mai bine să stea într-un loc unde are ajutor specializat, am reușit să-l conving pe tata să meargă la azilul din Snagov. Cu Ion Cassian, patronul casei de bătrâni, mă știu din copilărie, am toată încrederea. Tata are o problemă la picioare, are nevoie de recuperare. Până la urmă, cu chiu cu vai, a acceptat și a înțeles, iar de mai bine de o lună l-am adus aici. Știți foarte bine că pentru un bătrân e greu să-l scoți din «cuibul» lui, nici la mine la Izvorani nu a vrut să vină. Am mai avut câteva încercări, însă au eșuat", a declarat la vremea respectivă Irinel Columbeanu pentru Click! La azilul de bătrâni din Ghermănești, Ion Columbeanu era coleg cu creatoarea de modă Zina Dumitrescu.

Cum l-a ajutat Ion Columbeanu pe Irinel să-și salveze averea

Irinel Columbeanu a fost ani la rând în topul milionarilor Forbes cu o avere impresionantă, însă o decizie riscantă în afaceri l-a dus la sapă de lemn. Înainte ca averea lui Iri să se ”topească” din cauza datoriilor la bănci, tatăl omului de afaceri a făcut totul ca să salveze ce mai putea fi salvat. Vila din Izvorani, palatul în care s-a consumat căsătoria lui Iri cu Moni, a fost trecut pe numele lui Ion Columbeanu, iar seniorul și-a dat propriul fiu în judecată pentru a recupera niște terenuri executate silit de bănci. este vorba despre 56 de terenuri din Ciolpani, care au devenit garanţie la Marfin Bank, banca de la care Columbeanu a luat un credit de 5,1 milioane de euro, pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007.

După mai multe termene de judecată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins însă, anul trecut, ca ”lipsită de interes”, contestaţia făcută de Ion Columbeanu, aşa că Irinel nu şi-a văzut terenurile înapoi.

Mai multe