Familia Băitoi a câștigat sezonul special «Chefi la cuțite»! Cei patru au fost finaliștii lui Florin Dumitrescu

18 iunie 2019 23:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

La Antena 1, sezonul special „Chefi la cuţite”, dedicat familiilor, și-a desemnat, într-un final, câştigãtorul. Vedete, foști concurenți, juniori pasionați de gătit sau oameni în vârstă cu experiență în bucătărie, toți şi-au încercat norocul în etapa audițiilor, însã doar trei familii formate din câte 4 membri au avut ocazia sã ajungã în marea finalã şi sã îşi dispute trofeul şi premiul de 10.000 de euro.

Seara de marți, 18 iunie, a venit la pachet cu mult așteptata finală a sezonului sepcial al emisiunii „Chefi la cuțite”, dedicat familiilor pasionate de arta culinară. Cele trei echipe au încercat să își arate măiestria în bucătărie pentru a-i impreiona pe degustători și a reuși să primească cel mai mare număr de farfurii. În cursa pentru marele premiu 10.000 de euro au participat familiile Crudu și Binh, din partea lui chef Scărlătescu, și familia Băitoi, din echipa lui Florin Dumitrescu. Marea finală a punctat şi o premierã absolutã în ceea ce îl priveşte pe chef Sorin Bontea: campion al trofeelor câştigate până acum, chef Bontea nu a avut nicio echipă în ediția decisivă a concursului.

În cadrul primei probe de elimnare, cei care au părăsit competiția au fost membrii familiei Binh, care nu au reușit să satisfacă papilele gustatite ale juraților cu dish-ul lor. Finala a avut parte de emoții fără limite, mâncare delicioasă, lacrimi de supărare, orgolii, dar și bucurie, toate regăsite în meniul ediției ce încheie sezonul dedicat familiilor, al celui mai iubit show culinar.

Probele de finală i-au supus pe concurenți la cele mai grele încercări din concurs de până acum. Familia Crudu și Binh, au luptat sub stindardul roșu, iar familia Băițoi, a „bucătărit” în finală în culoarea galben. Bucătarii au fost jurizați de cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România, alături de familiile lor: „De fiecare dată apropiații marilor bucătari sunt pretențioși la mâncare. Pentru că sunt obișnuiți cu ce este mai bun”, mărturisește chef Dumitrescu.

Juruil a gustat mâncări alese, pregătite sub presiunea emoțiilor date în clocot, însă în cele din urmă, membrii acestuia au fost nevoiți să își aleagă un singur favorit, votând doar pentru o singură farfurie: roșie sau galbenă. Pentru fiecare probă a contat mult atât gustul mâncării preparate, dar și așezarea acesteia în farfurie, pentru a arăta cât mai plăcut și apetisant, îndeletinire denumită „plating”.

Ultima confruntare s-a dat între familia Crudu și familia Băitoi, iar în urma preparatelor lor, cei care au reușit să gătească cea mai gustoasă și apreciată mâncare au fost membrii familiei Băitoi.

Mai multe