Fata Ilenei Şipoteanu duce mai departe visul tatălui! Cu ce se ocupă acum

3 octombrie 2017 13:43   Vedete românești
Ultima actualizare:

Frumoasa Dumitrana, fata regretatului Dumitru Lupu și a interpretei Ileana Şipoteanu, a intrat la Master. La două luni și jumătate de la moartea tatălui, tănâra a găsit motive să zâmbească.

La doar 20 de ani, Dumitrana a primit în iulie un şoc care i-a răsturnat lumea cu susul în jos. Tatăl ei iubit, compozitorul Dumitru Lupu, a murit pe 22 iulie, la 65 de ani, în urma unui infarct, culmea, chiar în ziua în care Ileana Şipoteanu împlinea 50 de ani. Dumitrana e în doliu, însă a decis să îşi ţină mintea ocupată cu o activitate care nu i-a displăcut niciodată: învăţatul. Astfel, tânăra a anunţat ieri (2 octombrie) că a intrat la Master, la Actorie, și a şi început cursurile. Dumitrana a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, iar acum este fericită să-și îndeplineasă un vis mai vechi de-al ei și, totodată al tatălui, care voia să o vadă realizată în domeniul pe care şi l-a ales. Dumitrana a pus pe Facebook și un mesaj emoționant, în dreptul unui colaj video cu etapele prin care a trecut din copilărie, până în prezent. ”Anul ăsta, tatăl meu ar fi adăugat în montaj și a treia întrebare: <Unde te duci, Dumi?>, iar eu spuneam <La Master!>. Succes tuturor în noul an universitar!”, a scris fata compozitorului. Dumitru Lupu, care anul acesta, pe 25 mai, a împlinit 65 de ani, s-a stins dimineața zilei de 22 iulie, în brațele fiicei. Familia a chemat ambulanța, însă inima compozitorului nu a mai rezistat.

A compus şlagăre pe bandă rulantă

Născut în Giurgiu, Dumitru Lupu a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul anilor, a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa. Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii. Printre şlagărele compuse de Lupu se numără „Mă-ntorc la tine mare albastră”, „Hai vino iar în gara noastră mică” sau „Ce mult te-am iubit”.

Mai multe