Fetița adoptată de Luminița Anghel, abandonată de ambele mame în grija asistenților sociali
Are 10 ani, dar viaţa ei nu a fost deloc una lipsită de suferinţă. A făcut primii paşi într-un orfelinat, iar pe când avea 3 ani a avut şansa să fie luată acasă de cântăreaţa Luminiţa Anghel. Asta până în 2014, când Măriuca a ajuns din nou în grija statului.
Este o fetiţă fragilă, cu părul blond şi cârlionţat, care a avut neşansa să se nască într-o familie săracă. Mama ei, Angelica Constantin, nu a avut posibilităţi să o crească şi a dus-o într-un centru de plasament.
Măriuca a stat acolo timp de trei ani, până într-o bună zi când Luminiţa Anghel a cunoscut-o şi i s-a lipit de suflet. Artista a mers la orfelinat ca să ia acasă o fetiţă la masa festivă de Paşte. Copil lipicios şi nevinovat, Măriuca a fost imediat aleasă de ea, astfel că până când a devenit mama ei adoptivă nu a mai fost decât un pas. Timp de cinci ani, copila a avut parte de multă iubire şi de o educaţie aleasă. Mergea la balet, învăţa limbi străine şi avea parte de orice lucru pe care şi-l dorea. Din păcate, atunci când Luminiţa a anunţat că vrea să o înfieze oficial a apărut mama naturală, care s-a opus să-şi dea fiica spre înfiere. Asta, deşi, în tot acest timp nu s-a interesat de ea. Sătulă de scandalurile în care a fost implicată, artista a renunţat la Măriuca, astfel că fetiţa a ajuns din nou în grija statului, la sfârşitul lui 2014.
”În urma anchetei sociale, s-a stabilit că mama nu are o locuinţă şi nici un serviciu stabil. Plus că au fost informaţii că-l trimitea pe fratele ei la cerşit. Astfel că s-a impus plasamentul de urgenţă al Măriucăi la SOS Satele Copiilor, din Capitală. Mama are drept de vizitare o dată la două săptămâni, miercurea, timp de două ore. Micuţa este timorată, îi este frică de mama sa. Stă agăţată de piciorul mamei sociale şi îşi revine greu după ce pleacă femeia, care de cele mai multe ori e pusă pe scandal”, ne-au declarat surse oficiale. De doi ani de când a renunţat la copilă, Luminiţa Anghel nu a mai venit să o viziteze, iar alinarea şi-o găseşte în braţelei Iuliei Mirea (53 de ani), femeia care s-a transformat acum în mama ei. ”E un copil puternic, a trecut bine peste toată perioada, s-a adaptat. Face dansuri moderne, învaţă bine la şcoală. Întreabă mereu de mama Lumi, când vine să o vadă”, ne-a povestit Iulia, o doamnă blajină care de 23 de ani face carieră din creşterea micuţilor cu poveşti triste.
Pe lângă Măriuca, aceasta mai creşte alţi trei micuţi necăjiţi. Cu toţii locuiesc într-una dintre cele 12 case de la SOS Satele Copiilor. Sunt o adevărată familie. Mama socială le găteşte, îi spală, îi duce la şcoală, face lecţii cu ei, îi plimbă la mall, îi duce la spectacole şi fac cumpărături împreună. În acest ”sat” copiii sunt crescuţi exact ca într-o familie adevărată, pentru a putea fi integraţi mai târziu în societate. În timp ce Măriuca învaţă să trăiască alături de Iulia şi de ceilalţi copii, Luminiţa îşi vede liniştită de viaţa ei. Merge la concerte atât în ţară, cât şi peste hotare şi se îngrijeşte de soţul şi de fiul ei, Filip, de 4 ani.
Artista l-a înfiat pe David acum 18 ani
Luminiţa Anghel l-a adoptat pe David în urmă cu 18 ani de la orfelinat, pe când acesta avea doar 2 ani. Timpul a trecut, micuţul s-a transformat într-un bărbat în toată regula, iar anul acesta a împlinit 20 de ani. Urmează nişte cursuri de televiziune şi doreşte să se angajeze ca asistent la o emisiune. Am putea spune că s-a maturizat şi că i-a venit mintea la cap. În perioada adolescenţei era un tip rebel, care tot timpul îi ieşea din vorbă mamei lui. Până când aceasta s-a supărat şi l-a dat afară din casă. Ulterior, cântăreaţa a revenit la sentimente mai bune, iar acum are o relaţie normală cu fiul său. „Niciodată nu am vrut să mă răzbun pe familie. Tot timpul am iubit-o pe mama, realizam că m-am schimbat. A fost un blocaj”, a explicat fiul Luminiţei Anghel.
12 căsuţe adăpostesc acum 54 de copii
Federaţia ”SOS Satele Copiilor” a fost înfiinţată în urmă cu peste 70 de ani, când medicul austriac Hermann Gmeiner a găsit o soluţie pentru a ajuta orfanii şi copiii rămaşi fără casă după cel de-al Doilea Război Mondial. De atunci, fundaţia le dă o mână de ajutor micuţilor cu probleme. Funcţionează în 134 de ţări, inclusiv în România, de 25 de ani.
Are centre concepute ca nişte mici sate în Bucureşti, dar şi la Cisnădie. În Capitală, sunt deschise 12 căsuţe, fiecare cu câte trei dormitoare, baie, bucătărie şi pivniţă. Fiecare casă are câte o mamă care are în îngrijire cel mult 6 copii. Acum sunt cazaţi aici 54 de copii. Se gospodăresc singuri, exact ca într-o familie, iar banii provin din donaţii. Curtea, care se întinde pe câteva hectare, e amenajată cu terenuri de sport şi locuri de joacă.
Dacă vreți să donați pentru îngrijirea micuților, intrați pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro. Aici veți găsiți informații referitoare la pașii pe care trebuie să-i faceți.