Fetiţa fără mâini a plâns, pentru a doua oară, de fericire

24 octombrie 2017 13:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

A impresionat și a cucerit toată ţara în acest an, când a participat la emisiunea „Românii au talent”. A fost votată în număr mare și a câștigat concursul. Dar se pare că pe unde merge, micuța Lorelai Moșneguțu reușește să se facă iubită. Fetița fără mâini i-a cucerit și pe turci. Iar experienţa trăită acolo i-a adus lacrimi de fericire.

Miercuri, 11 octombrie, a fost o zi plină de emoție și nerăbdare pentru Lorelai. Se urca pentru prima dată în viață într-un avion. Destinația – Turcia, unde a fost invitată la un festival internațional pentru persoane cu dizabilități. „Din fiecare țară – Polonia, China, Lituania, Brazilia, Venezuela etc. – a fost câte un reprezentant. Condiția era ca respectiva persoană cu dizabilități să aibă un talent, să fi obținut diplome, medalii, să fie cunoscute în țara lor. Lorelai a reprezentat România. Consulul onorific al Turciei, Levent Dolek, a dorit ca prin acest proiect să reunească muzicieni, scultori, pictori, fotografi, sportivi din toată lumea pentru a crește dialogul cultural dintre țări”, povestește mama Vio, care a însoțit-o pe Lorelai.

Amândouă au fost impresionate atât de primire, cât și de evenimentul în sine. Au fost cazate la un hotel de cinci stele, o mașină le stătea la dispoziție pentru a le duce la diferitele manifestații, întâlniri, sau la vizitarea obiectivelor turistice. „Din prima zi s-au arborat steagurile tuturor țărilor participante, au defilat prin centrul orașului grupuri de elevi și studenți, fanfara însotiță de armată, plus oficialitățile... De asemenea, am vizitat muzee, o grădină zoologică, portul și multe altele. A fost o călătorie de vis, cea mai minunată din viața mea. De la „Românii au talent”, acest moment a fost al doilea care mi-a adus lacrimi de fericire și emoție”, mărturisește Lorelai.

De altfel, micuța a susținut acolo primul ei concert adevărat, care a durat 40-45 de minute și în cadrul căruia a cântat 10 melodii, fiind aplaudată minute în șir. „Va rămâne un vis frumos pe care nu-l vom uita niciodată”, a mai spus mama fetiței fără mâini.

Mai multe