Finala "Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor": Marele câştigător
Luni seară a avut loc finala "Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor", iar cei trei chefi au ales marele câştigător: Michael Pascale (27 de ani) a demonstrat ce înseamnă un service perfect şi a ieşit victorios în ediţia de pe 4 mai a emisiunii de la Antena 1.
Încă de la începutul sezonului doi, competiţia bucătarilor se anunţa una extrem de tăioasă, fiecare concurent fiind conştient că a ajuns „în iad“. Dintre toţi cei care au călcat pragul bucătăriei, Maria şi Michael au demonstrat că sunt cei mai buni dintre cei buni şi au ajuns în finala "Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor".Cu bune, cu rele, cei doi finalişti, Michael şi Maria, au reuşit să facă faţă cu brio tensiunilor, să înveţe ceva nou la fiecare ediţie şi să se perfecţioneze, însă numai unul a ieşit învingător. Ajunşi la finalul sezonului, Michael Pascale a primit titlul de Chef, bucurându-se de premiul de 50.000 de euro, în timp ce Maria, clasată pe locul doi, a primit şansa de a studia în Franţa, potrivit adevarul.ro.
Finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“: Maria şi Michael, ajutaţi de foştii concurenţi
În finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“, foştii concurenţi au venit în emisiune pentru a-i ajuta pe Maria şi Michael. Astfel, echipa Mariei Crap (33 de ani) a fost formată din: Mălina, Florina, Adriana, Raul, Tudor, Iana şi Frankie. Pe cealaltă parte a baricadei, Michael Pascale (27 de ani) şi-a format de echipa de ajutori de bucătari din: Ciprian, Gabriel, Paul, Florin, Rebeca, Monica şi Angela.
„Sunt bucuros şi liniştit cu echipa mea“, a declarat Michael, în timp ce Maria s-a arătat mulţumită de faptul că adversarul său din finală nu a ales niciun concurent pe care şi l-ar fi dorit în echipa ei.
Chefii le-au dat de veste celor doi finalişti că, până la primul service din finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“, membrii echipelor lor trebuie să înveţe meniul. Michael a recunoscut că, într-adevăr va miza pe un meniu simplu. În schimb, Maria şi-a ales un meniu uşor mai complicat, după părerea unora dintre colegii săi, ce a inclus, printre altele, un muşchi de vită în sos de piper.
Michael le-a dat sfaturi şi indicaţii colegilor săi din echipa albastră şi nu şi-a făcut prea multe griji că aceştia nu se vor descurca. Pe de altă parte, în echipa roşie, stresul a fost mult mai mare, încă de la bun început.
"Pentru mine finala înseamnă totul, sunt sigură că nu am cum să dau greş“, a spus Maria, în timp ce Michael a mărturisit că marele premiu, câştigat în finala „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor", în valoare de 50.000 de euro, va fi un vis împlinit: „De o lună am emoţii, niciodată nu am câştigat un asemenea concurs şi m-am gândit la toate detaliile“. Fiecare finalist le-a explicat apoi celor trei chefi poziţia membrilor echipelor pe care şi le-au format: cine se va ocupă de carne şi peşte, cine va avea grijă de garnituri şi cine va prepara deserturile.
Finala "Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor": Chefii le-au oferit sfaturi Mariei şi lui Michael
Chef Florin Dumitrescu a renunţat la aroganţa cu care şi-a obişnuit concurenţii şi i-a dat Mariei sfaturi în finala "Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor", astfel încât preparatele echipei sale să fie pe cât de gustoase, pe atât de apetisante. Aceeaşi atitudine, mai prietenoasă, a afişat-o şi chef Sorin Bontea.
Alegerea chefilor nu a fost una uşoară. După multe discuţii şi dezbateri, căci ambii finalişti s-au descurcat de minune, cu tot cu greşelile făcute. „Am analizat toată prestaţia voastră pe parcursul acestei emisiuni şi nu ne-a fost deloc uşor“, a declarat chef Dumitrescu, înainte de marele verdict.
Cel care a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 50.000 de euro, dar şi cu titlul de Cel mai bun bucătar de la finala „Hellʼs Kitchen – Iadul Bucătarilor“ a fost Michael. „Am câştigat şi o reputaţie de chef şi mândria familiei şi banii“, a spus acesta, entuziasmat.