Fiul lui Mircea Albulescu nu poartă doliu. Cum a venit la înmormântare

10 aprilie 2016 15:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

Durere de nedescris la capela Cimitirului Reînvierea unde în jurul orei 15.30 s-a încheiat slujba de înmormântare a actorului Mircea Albulescu. Fiul, apropiaţii, sute de actori, dar şi oameni simpli au venit să-l conducă pe ultimul drum şi să-i aprindă o lumânare. Maestrul avea grad de comandor şi a fost înmormântat cu onoruri militare.

Fiul marelui actor a fost cel care s-a ocupat de toate pregătirile pentru funeraliile lui Mircea Albulescu şi tot el a ajuns din timp la biserica unde s-a ţinut slujba religioasă, oficiată de un sobor de 12 preoţi. Spre surpinderea rudelor care au purtat haine cernite, Matei Albulescu a îmbăcat un tricou sport de culoare mov, fiind intens comentat de toţi cei care au venit să asiste la înmormântare. Vizibil afectat, tânărul nu s-a dezlipit de la căpătâiul părintelui său. Actriţa Manuela Hărăbor nu şi-a putut lua  nici ea ochii de la trupul neînsufleţit al maestrului şi a plâns în hohote.  

Mircea Albulescu s-a stins din viaţă, vineri, la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 81 de ani şi suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, în urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Într-o emisiune de televiziune marele actor mărturisea: "Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei".

Actorul a jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucureşti, Teatrului de Comedie şi Teatrului Naţional din Bucureşti şi a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic, pe care îl consideră cea mai prodigioasă dintre activităţile sale artistice şi care a constituit şi subiectul tezei sale de doctorat.

Mai multe